Έντυπη Έκδοση

Εφυγε η Σάσα Καστούρα

Σε ηλικία 74 ετών πέθανε η συμπαθέστατη ηθοποιός Σάσα Καστούρα. Αφησε την τελευταία της πνοή στη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Η Σάσα (Αναστασία) Καστούρα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1940 και εμφανίστηκε σε αρκετές ελληνικές ταινίες, όπως «Διπλοπενιές», «Καλώς ήλθε το δολάριο» «Οι μνηστήρες της Πηνελόπης» και δεκάδες άλλες. Συνήθως αναλάμβανε δεύτερους αλλά πολύ χαρακτηριστικούς ρόλους, ενώ έγινε γνωστή στο κοινό με το ρόλο της στο δημοφιλές σίριαλ της κρατικής τηλεόρασης «Η γειτονιά μας», όπου υποδυόταν τη μνηστή του βασικού πρωταγωνιστή Μάκη Δεμίρη. Στο θέατρο εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1962 με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και την παράσταση «Σίβυλλα» του Αγγελου Σικελιανού, σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού, με τον οποίο έμελλε να συνεργαστεί σε 13 ακόμη παραστάσεις, με την τελευταία να καταγράφεται το 1999, και το έργο «Ο γενικός γραμματεύς» (1998-1999) του Ηλία Καπετανάκη, σε σκηνοθεσία Ερσης Βασιλικιώτη.

Η Σάσα Καστούρα ήταν μέλος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής στις εκλογές στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, δυο φορές (1993, 1996). Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η ηθοποιός Σάσα Καστούρα δεν είναι πια ανάμεσά μας. Παιδί από οικογένεια κομμουνιστών, στρατεύτηκε με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, του οποίου υπήρξε μέλος και υποψήφια βουλευτής, μένοντας σταθερά στο πλάι του μέχρι το τέλος της ζωής της. Αγωνίστρια, συμμετείχε δυναμικά στους αγώνες των ηθοποιών μέσα από τις γραμμές της Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών, στο ΣΕΗ. Ως ηθοποιός, διέγραψε μια φωτεινή πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ερμηνεύοντας λαϊκούς χαρακτήρες, χαρίζοντας ευχάριστες στιγμές στη λαϊκή οικογένεια».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κι αυτά
Ηθοποιοί