Ηλεκτρονική Έκδοση

Formula 1: H Ferrari αποχωρεί αν αποφασιστεί το “μπάτζετ καπ”

Η πλέον ιστορική ομάδα της Formula 1, η Ferrari ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2010 εφόσον ο Μαξ Μόσλεϊ, πρόεδρος της FIA, κάνει πράξη τα όσα δήλωσε, περί ορίου στα έξοδα της κάθε ομάδας (45 εκατομμύρια ευρώ). Η Scuderia ασκεί έτσι μεγάλη πίεση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, η οποία δεν θα ήθελε με τίποτα να δει το μεγαλύτερό της εμπορικό ατού να αποχωρεί από το πρωτάθλημα.

Το αφεντικό της Ferrari, Λούκα Ντι Μοντετζέμολο Το αφεντικό της Ferrari, Λούκα Ντι Μοντετζέμολο Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ferrari συνεδρίασε στο Μαρανέλο, με τον πρόεδρο Λούκα Ντι Μοντετζέμολο να δηλώνει ότι αν ισχύσουν οι κανονισμοί που έχουν προταθεί, η Ferrari θα είναι απούσα για πρώτη φορά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Υπενθυμίζουμε ότι η ιταλική ομάδα είναι η μοναδική που έχει πάρει μέρος σε όλες ανεξαιρέτως τις σεζόν, από το 1950 οπότε και θεσπίστηκε η διοργάνωση.

Πάντως ο Ντι Μοντετζέμολο έχει ήδη προειδοποιήσει πως η συμμετοχή της Ferrari δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με τον Μόσλεϊ να απαντά απλώς ότι το άθλημα μπορεί να επιβιώσει και χωρίς αυτήν. Κατά τη διάρκεια του ισπανικού Γκραν Πρι, ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, Μπέρνι Εκλεστοουν, ανέλαβε ρόλο πυροσβέστη στην κόντρα που έχει ξεσπάσει, δηλώνοντας ότι "η Ferrari είναι η Formula 1 και η Formula 1 είναι η Ferrari". Πριν από τους Ιταλούς, είχαν προαναγγείλει αποχώρηση και οι Toyota, Red Bull και Toro Rosso.

Η Ferrari έχει κατακτήσει 16 πρωταθλήματα κατασκευαστών, 15 οδηγών, ενώ τα μονοθέσιά της  μετράνε 209 νίκες σε 781 αγώνες, δηλαδή εδώ και 59 χρόνια κερδίζει τουλάχιστον ένα ανά τέσσερα Γκραν Πρι.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Formula 1