Ηλεκτρονική Έκδοση

Μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας από την Ουρουγουάη

Παραιτήθηκαν προπονητής και πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας

Ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Πραντέλι παραιτήθηκε λίγα λεπτά μετά την λήξη του αγώνα, ενώ το ίδιο συνέβη με τον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας

Ο αποκλεισμός της Ιταλίας από την φάση των “16” το Παγκοσμίου Κυπέλλου έφερε ανακατατάξεις στον ιταλικό σύλλογο.

Ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι μετά το τέλος του αγώνα ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό της ομάδας και δήλωσε την παραίτηση του, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος της ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τζιανκάρλο Αμπέτε.
 
«Θέλω ν' ανακοινώσω την παραίτησή μου. Ελπίζω στο επερχόμενο διοικητικό συμβούλιο τα μέλη να πείσουν τον Τσέζαρε (σ.σ. Πραντέλι) να ξανασκεφτεί την απόφασή του» δήλωσε,ο πρόεδρος της ιταλική Ομοσπονδίας.
 
Ο Τσέζαρε Πραντέλι ανέλαβε τις ευθύνες για τον αποκλεισμό της Ιταλίας από τη φάση των ομίλων και γι' αυτό να προέβη σε αυτήν την κίνηση:
 
«Μίλησα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και με τον Ντιμίτριο Αλμπερτίνι και τους υπέβαλα την παραίτησή μου. Το τεχνικό πλάνο δεν λειτούργησε και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη γι' αυτό. Μετά την ανανέωση του συμβολαίου μου κάτι άλλαξε. Δεν ξέρω τι. Διάλεξα ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, δεν λειτούργησε και παραιτούμαι. Η απόφασή μου είναι αμετάκλητη».
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουντιάλ 2014
Εθνική Ιταλίας