Έντυπη Έκδοση

Μητροπολίτης Ιωαννίνων, ο Μάξιμος Παπαγιάννης

Τέσσερις νέοι μητροπολίτες εξελέγησαν χθες στην εκλογική διαδικασία της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνεδρίασε στη Μονή Πετράκη.

* Νέος μητροπολίτης Ιωαννίνων εξελέγη χθες ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης. Συγκέντρωσε 46 ψήφους έναντι 16 ψήφων του αρχιμανδρίτη Δημητρίου Αργυρού και 7 ψήφων του αρχιμανδρίτη Αμφιλόχειου Στεργίου, που ήταν οι άλλοι υποψήφιοι.

Ο Μάξιμος Παπαγιάννης γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από Ελληνες μετανάστες. Το 1988, μετά την ολοκλήρωση των θεολογικών σπουδών του στην Ελλάδα, επέστρεψε στη Γερμανία, όπου και υπηρέτησε σε ναό της Στουτγκάρδης. Συμμετείχε σε ειδικά προγράμματα για τους μετανάστες και έχει συνεργαστεί με δήμους γερμανικών πόλεων, με βουλευτές και με τον ακαδημαϊκό χώρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και πλήθος άλλων κοινωνικών δράσεων. Στις 30 Δεκεμβρίου 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2009 ανέλαβε προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών και το 2011 ανέλαβε πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

* Επίσης νέος μητροπολίτης Φωκίδος εξελέγη ο έως τώρα επίσκοπος Αμβρούσης Θεόκτιστος, λαμβάνοντας 47 ψήφους. Ο μητροπολίτης Θεόκτιστος γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1950. Εχει σπουδάσει Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε επί 25 χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητής Θρησκευτικών.

* Τρίτος νέος μητροπολίτης, στην Ελασσόνα, εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Χαρίτωνας Τούμπας, ο οποίος εξελέγη στη δεύτερη ψηφοφορία, με 68 ψήφους έναντι μιας ψήφου που έλαβε ο αρχιμανδρίτης Κοσμάς Περχανίδης. Ο νέος μητροπολίτης Ελασσόνας γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε Θεολογία στο ΑΠΘ.

* Τέλος, νέος μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ανθης. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1964 και έχει πτυχία Λογιστικής, Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και Θεολογίας, καθώς και μάστερ Θεολογίας στον Τομέα Πατερικών Σπουδών, Ιστορίας Δογμάτων και Συμβολικής 2003.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα