Έντυπη Έκδοση

Ζεσταίνονται οι σχέσεις υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης-ΠΑΣΕΓΕΣ

Ευρύ κύκλο συναντήσεων με οργανώσεις και φορείς, ώστε να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες για ζητήματα που αφορούν τη νέα ΚΑΠ και προβλήματα ανά κλάδο και ανά προϊόν, εγκαινίασαν από χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων της συγκυβέρνησης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Μετά το νόμο Σκανδαλίδη και κυρίως μετά την έλευση Μάξιμου Χαρακόπουλου, οι σχέσεις υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με την ΠΑΣΕΓΕΣ ήταν τεταμένες.

Ο υπουργός Γιώργος Καρασμάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος ζητούν από τους εκπροσώπους των φορέων παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, εμπορίας, διακίνησης και εξαγωγής αγροτικών προϊόντων να υποβάλουν αναλυτικά τις θέσεις τους για τα πλέον σημαντικά θέματα που απασχολούν τους τομείς δράσης τους, αλλά και τα μέτρα και τις ρυθμίσεις που θεωρούν ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα, στο πλαίσιο των υφιστάμενων οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Χθες το απόγευμα έγινε το πρώτο βήμα για βελτίωση των σχέσεων με το συνεταιριστικό κίνημα, με τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Τις επόμενες ημέρες, ο Γ. Καρασμάνης αναμένεται να μεταβεί στις περιοχές όπου υπήρξαν σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες από χαλαζοπτώσεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ)
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική