Ηλεκτρονική Έκδοση

Ουκρανία: Παράταση της εκεχειρίας για 72 ώρες

Την παράταση της κατάπαυσης του πυρός με τους φιλορώσους αποσχιστές στα ανατολικά της χώρας για ακόμη 72 ώρες ανακοίνωσε η Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας η κατάπαυση του πυρός άρχισε το βράδυ της Παρασκευής και θα διαρκέσει έως τις 10 το βράδυ της 30ης Ιουνίου.

Την παράταση την είχε προαναγγείλει νωρίτερα την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο έπειτα από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στην οποία έλαβε μέρος.

Εν τω μεταξύ οι ηγέτες της Ε.Ε. έδωσαν διορία στη Ρωσία τρεις ημέρες για να προχωρήσει σε σαφείς ενέργειες ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή.

Στην προαναγγελία του Ποροσένκο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αντέδρασε λέγοντας πως καλωσορίζει την τριήμερη παράταση της εκεχειρίας, ωστόσο όπως είπε αυτή δεν πρέπει να αποτελέσει απλώς μια αναβολή του τελεσιγράφου προς τους αυτονομιστές για να καταθέσουν τα όπλα.

«Ελπίζουμε πως αυτό δεν σημαίνει μόνο μια παράταση του τελεσιγράφου για τρεις ημέρες», είπε ο Λαβρόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία