Ηλεκτρονική Έκδοση

Αντιφασιστική κινητοποίηση στο Μαρούσι

Την Πέμπτη 24 Ιούλη, 6μμ με συγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ

Καλούν σωματεία, συλλογικότητες και φορείς, ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Φωτογραφία Σπύρος Τσακίρης Φωτογραφία Σπύρος Τσακίρης  

Σε αντιφασιστική κινητοποίηση προχωρούν κάτοικοι και φορείς στο Δήμο Αμαρουσίου, καθώς πρόσφατα άνοιξε γραφεία στην περιοχή η Χρυση Αυγή, γεγονός που οδήγησε και σε κινητοποίηση αντιφασιστών, την ημέρα της πρώτης ομιλίας, τύπου “εγκαινίων”. Ακολούθησαν συσκέψεις στην περιοχή και για το αποτέλεσμά τους, η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, μας ενημερώνει με ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ: "Την Παρασκευή 11 Ιούλη οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά το άνοιγμα των γραφείων τους στο Μαρούσι ύστερα από το κλείσιμό τους στο Ν. Ηράκλειο κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος και της τοπικής κοινωνίας. Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφεία ενός «νόμιμου» πολιτικού κόμματος, είναι γραφεία μιας ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και αποτελούν ορμητήριο για να ξεκινούν τις δολοφονικές επιθέσεις τους σε μετανάστες και αγωνιστές του κινήματος και για αυτό πρέπει να κλείσουν!

Το Ν.Ηράκλειο μας έδωσε το παράδειγμα! Μετά από δύο χρόνια επίμονου αντιφασιστικού αγώνα με μεγάλες διαδηλώσεις με σωματεία, συλλογικότητες και το λαό της γειτονιάς και συνεχείς δράσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή που εμφανίστηκαν τους αναγκάσαμε να «φύγουν νύχτα»! Έχουμε τη δύναμη να τους διώξουμε και από το Μαρούσι και από κάθε γειτονιά που προσπαθούν να ρίξουν το δηλητήριό τους! Κάτω από τη πίεση του κινήματος η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι αυτή τη στιγμή στη φυλακή, δικάζεται για εγκληματική οργάνωση, ενώ κλείνουν το ένα γραφείο μετά το άλλο.

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρει πως: “Η τοπική κοινωνία του Μαρουσιού έδωσε την πρώτη απάντηση την Παρασκευή 11/7 αμέσως μετά την γνωστοποίηση του ανοίγματος των γραφείων με συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ και έξω από τα γραφεία, έχοντας να αντιμετωπίσει και τους «φίλους» της Χρυσής Αυγής, τα ΜΑΤ, που με χημικά επιτέθηκαν στους αντιφασίστες!

Την Δευτέρα 14/7 σωματεία, δημοτικές παρατάξεις, συλλογικότητες και ανένταχτοι αγωνιστές του Μαρουσιού και των γύρω περιοχών αποφασίσαμε την μαζική και συντονισμένη δράση μας για το κλείσιμο των γραφείων με πρώτες κινητοποιήσεις την Παρασκευή 18 Ιούλη στις 6μμ, πικετοφορία στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι και την Πέμπτη 24 Ιούλη διαδήλωση προς στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Την στιγμή που οι εργάτες γης της Μανωλάδας διεκδικούν την καταδίκη του αφεντικού Βαγγελάτου και των μπράβων του, έχοντας μπροστά μας έναν αντιφασιστικό Σεπτέμβρη,με κορύφωση το διήμερο 18 κα 19 Σεπτέμβρη, να μην αφήσουμε τους νεοναζί να ανοίξουν γραφεία και να έχουν παρουσία ούτε στο Μαρούσι ούτε πουθενά!”.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αντιφασιστική Δράση