Ηλεκτρονική Έκδοση

Ολάντ: Δεν υπάρχουν επιζώντες, βρέθηκε μαύρο κουτί

Τελευταία ενημέρωση:

Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους των αλγερινών αερογραμμών με τους 116 επιβαίνοντες δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, επιβεβαιώνοντας τους φόβους των συγγενών. Είπε επίσης ότι εντοπίστηκε το ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους από τις γαλλικές δυνάμεις που μετέβησαν στην περιοχή του δυστυχήματος, κοντά στα σύνορα του Μάλι με τη Μπουρκίνα Φάσο. Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος συνετρίβη όταν κατέπεσε στο έδαφος, επομένως φαίνεται απίθανο να δέχθηκε πυρά.

φωτ: AFP φωτ: AFP

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ εκτίμησε ότι η πτώση οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες, τονίζοντας πάντως ότι καμία εκδοχή δεν μπορεί να αποκλειστεί επί του παρόντος.
 
Σε σύντομη τηλεοπτική ομιλία του ο Φρανσουά Ολάντ είπε ότι το μαύρο κουτί που εντοπίστηκε εστάλη στην Γκάο, στο βόρειο Μάλι, από τους γάλλους στρατιωτικούς που έχουν αποκλείσει τη ζώνη, επομένως θα μπορέσει να εξεταστεί το συντομότερο.  "Αυτό που ξέρουμε ήδη είναι ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου είναι συγκεντρωμένα σ' ένα περιορισμένο χώρο, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαγάγουμε συμπεράσματα. Υπάρχουν υποθέσεις και κυρίως κλιματικές, αλλά δεν αποκλείουμε καμιά διότι θέλουμε να μάθουμε τα πάντα γι' αυτό που συνέβη", πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.
 
Οι πρώτοι γάλλοι στρατιωτικοί που είχαν αναχωρήσει οδικώς κατά τη διάρκεια της νύκτας από την Γκάο, έφτασαν τα χαράματα της Παρασκευής στην περιοχή του βορείου Μάλι όπου συνετρίβη το αεροπλάνο, όπως έγινε γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας. 
 
Ο υπουργός Μεταφορών Φρεντερίκ Κουβιγέ ανακοίνωσε ότι το Παρίσι απορρίπτει "εξ αρχής την πιθανότητα να ερρίφθησαν πυρά από το έδαφος, θεωρώντας την εξαιρετικά απίθανη, αν όχι αδύνατη" ως αιτία της συντριβής του αεροσκάφους στο Μαλί. Σημείωσε ότι "η έντονη οσμή της κηροζίνης" του αεροσκάφους στον τόπο της συντριβής και το γεγονός ότι το αεροσκάφος βρέθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την εξαφάνισή του είναι πολύ σημαντικά στοιχεία που θα επιτρέψουν να συλλεχθούν μαρτυρίες και να δοθούν εξηγήσεις" για τη συντριβή.
 
"Φαίνεται ότι τα συντρίμμια είναι σκορπισμένα σε σχετικά περιορισμένη έκταση, αυτό είναι σημαντικό προκειμένου η έρευνα να διεξαχθεί γρήγορα και τα μαύρα κουτιά να βρεθούν πιο εύκολα", πρόσθεσε. Γάλλοι στρατιώτες έχουν μεταβεί στην περιοχή του δυστυχήματος, για να διασφαλίσουν την προστασία της, αναμένοντας την άφιξη των ερευνητών μεταξύ των οποίων μέλη της γαλλικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ατυχημάτων.
 
Διαβάστε επίσης: Στις καιρικές συνθήκες αποδίδεται το δυστύχημα της Air Algerie

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αλγερία
Γαλλία
Αεροπορικά ατυχήματα
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων