Έντυπη Έκδοση

ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ

Μένει στη φυλακή ο Μπούκουρας

Στη φυλακή θα παραμείνει τελικά ο ανεξάρτητος βουλευτής και κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Στ. Μπούκουρας, παρά τις εισαγγελικές προτάσεις ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών που ζητούσαν να αφεθεί ελεύθερος.

Τζάμπα το κλάμα... Τζάμπα το κλάμα... Τόσο η Αικ. Ψυρρή όσο και η κ. Στεφανάτου, αν και απασχολήθηκαν με διαφορετικά ζητήματα, εισηγήθηκαν στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου βουλευτή, ζητώντας να του επιβληθούν χρηματική εγγύηση και περιοριστικοί όροι.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Ψυρρή ασχολήθηκε με την αίτηση αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Στ. Μπούκουρα, ο οποίος μέχρι σήμερα κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου. Στην πρότασή της υποστήριξε πως θα πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα, αλλά και να του οριστεί εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ και ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Τον ίδιο όρο, αλλά εγγυοδοσία κατά 10.000 ευρώ λιγότερα, πρότεινε να του επιβληθούν και η εισαγγελική λειτουργός κ. Στεφανάτου, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών κράτησης του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Παρά τις δύο εισαγγελικές εισηγήσεις όμως, το Συμβούλιο Εφετών επέμεινε ότι ο Στ. Μπούκουρας πρέπει να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος. Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Μπούκουρας έχει διαχωρίσει τη θέση του από τους υπόλοιπους συναδέλφους και συγκατηγορούμενούς του στη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα τη διαγραφή του. Σε αντίθεση, όμως, με τον βουλευτή Χρ. Αλεξόπουλο, που μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ανακρίτριες, ο Στ. Μπούκουρας άλλαξε θέσεις, αφού απολογήθηκε από τη Δικαιοσύνη για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες
Χρυσή Αυγή
Εισαγγελικές έρευνες