Έντυπη Έκδοση

Αλλη ματιά

Πολλά ειπώθηκαν για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Μαντόνα, καιρός να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τι σόι πράγμα είναι αυτό το «Filth and wisdom» («Ηθική και χυδαιότητα») που τόσο σχολιάστηκε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Ηρωές της είναι τρεις συγκάτοικοι στο Λονδίνο που αναγκάζονται να υποκύψουν σε κάθε είδους συμβιβασμό προκειμένου να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

* Ο «Μπόρατ» επιστρέφει ως «Bruno». Ο Σάσα Μπαρόν Κοέν ενσαρκώνει αυτή τη φορά έναν εκκεντρικό αυστραλό τηλεπαρουσιαστή που φέρνει την εκπομπή του στην Αμερική, «τρυπώνοντας» με κωμικό τρόπο στον κόσμο της μόδας.

* Στο ισπανικό «La soledad», η Αντέλα μεγαλώνει μόνη της το μωρό της και εγκαταλείπει τη γενέτειρά της για τη Μαδρίτη όπου βρίσκει δουλειά και κάνει νέες φιλίες. Ομως, μια τρομοκρατική επίθεση θα ταράξει τη ζωή της. Γυρίστηκε με τον ιδιαίτερο τρόπο κινηματογράφησης «polyvision», όπου η εικόνα είναι χωρισμένη στα δύο και κάθε μισό δείχνει μια διαφορετική οπτική γωνία της ίδιας σκηνής.

* Ο σκηνοθέτης του «Il Divo» (με θέμα τη ζωή του Τζούλιο Αντρεότι), ο 35χρονος Πάολο Σορεντίνο, υπογράφει μια πολύ ιδιαίτερη ταινία, τις «Συνέπειες του έρωτα». Ηρωας, ένας μυστηριώδης άνδρας που περνάει τα τελευταία οκτώ χρόνια της ζωής του στο λόμπι ενός ανώνυμου ξενοδοχείου μιας ελβετικής πόλης, χωρίς, φαινομενικά, καμία απασχόληση. Με ελλειπτικούς διαλόγους και στιλιζαρισμένη σκηνοθεσία, ο Σορεντίνο καταγράφει σε βάθος την αίσθηση εγκλωβισμού και συντριβής του ατόμου.

* Κι ένα ντοκιμαντέρ -διαφορετικό όμως από τ' άλλα: το «Home», παραγωγής Λικ Μπεσόν, είναι η πρώτη ταινία που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε εναέρια πλάνα, με γυρίσματα που κράτησαν 217 μέρες σε 54 χώρες. Υποστηρίζει δε πως ακόμα υπάρχει λύση για τον πλανήτη, αρκεί να συμμετάσχουμε έμπρακτα σε κάθε ενέργεια που θα τον προστατεύσει. Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ταινία θα προβληθεί ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο και σε όλα τα μέσα: σινεμά, τηλεόραση (σε μας στον Σκάι), dvd και Internet (www.home-2009.com).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινηματογράφος