Έντυπη Έκδοση

Ιατρική φροντίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με τους ΑΘΗΝΑ ΒΟΥΡΤΣΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΒΑΡΒΑΡΑ

Ο Κικέρωνας έλεγε πως «οι άνθρωποι μοιάζουν περισσότερο με τους θεούς, όταν κάνουν καλό στους συνανθρώπους τους». Ειδικά όταν μεριμνούν για εκείνους που ταλαιπωρούνται από ασθένειες.

«Περνάν  οι ελπίδες μες  στα μάτια της  με βάρκες από σουπιοκόκκαλο  στα τρία δελφίνια  που χοροπηδούν  πίσω της φλοκωτές  παντιέρες ανεμίζουνε» ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ «Περνάν οι ελπίδες μες στα μάτια της με βάρκες από σουπιοκόκκαλο στα τρία δελφίνια που χοροπηδούν πίσω της φλοκωτές παντιέρες ανεμίζουνε» ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Για να βοηθήσει συσιαστικά στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, η Ευρασιατική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας (EUASSO) και η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ) διοργανώνουν φιλανθρωπικό δείπνο, στις 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00, στο Μουσείο Νάσιουτζικ, με τιμή πρόσκλησης 75 ευρώ, πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-6898780, 6977422787. Μιλάμε με τον Δημήτριο Βαρβάρα, MD, PhD, επικεφαλής του Τμήματος Ογκοπλαστικής Χειρουργικής του Μαστού της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης «Tor Vergata», γενικό γραμματέα της EUASSO, και την Αθηνά Βούρτση, MD, Ph, ιατρό ακτινολόγο, εξειδικευμένη στη διαγνωστική προσέγγιση των παθήσεων του μαστού, πρόεδρο της ΕΕΑΜ.

- Ο στόχος;

Δ.Β.: «Είναι η έμπρακτη στήριξη και ελπίδα σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος της θεραπείας τους. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας που απορρέουν από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η οικονομική ύφεση, διοργανώνουμε το φιλανθρωπικό δείπνο. Το χρηματικό ποσόν που θα συγκεντρωθεί από την εκδήλωση θα διατεθεί ονομαστικά για τη στήριξη γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες».

- Τι επιδιώκετε;

Α.Β.: «Ελπίζουμε ότι η ευαισθητοποίηση όλων μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για γυναίκες που πάσχουν από τη νόσο, αλλά και να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο, ώστε το φιλανθρωπικό δείπνο με το συγκεκριμένο σκοπό να γίνει θεσμός και για τα μελλοντικά συνέδρια της EUASSO και της ΕΕΑΜ».

- Τι είναι η EUASSO;

Δ.Β.: «Είναι επιστημονική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από ομάδα χειρουργών ογκολόγων, από την Ιταλία και το Ομάν. Σκοπός είναι η διεπιστημονική προσέγγιση του ογκολογικού ασθενή και των αναγκών που προκύπτουν στην καθημερινότητά του. Η EUASSO, που έχει ως λογότυπό της το "occian", ένα αρχαίο κέλτικο σύμβολο της αλλαγής, ανοίγει τις πόρτες της, όχι μόνο σε χειρουργούς, αλλά και ακτινολόγους, ογκολόγους, πυρηνικούς ιατρούς, γενετιστές, μοριακούς βιολόγους, θεραπευτές αποκατάστασης και θεραπευτές πόνου, ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές. Επίτιμοι πρόεδροι είναι οι καθηγητές Niki J. Agnantis και Jean Yves Bobin, πρόεδρος ο καθηγητής Giuseppe Petrella, αντιπρόεδρος ο Dr. Taha Al Lawati, μέλος ο Μιχάλης Κυριακίδης, πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ο Dr. Murthada Al Qubtan, αντιπρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ο καθηγητής Oreste Claudio Buonomo».

- Η ΕΕΑΜ;

Α.Β.: «Η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού είναι επιστημονική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία συστάθηκε από ακτινοδιαγνώστες με κοινό όραμα και στόχο τη βελτίωση της έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης των παθήσεων του μαστού στη χώρα μας. Αντιπρόεδρος είναι ο Σπύρος Λαζάρου, γ.γ. η Αλεξάνδρα Αθανασίου, ταμίας ο Αρκάδιος Ρουσάκης και μέλος ο Κωνσταντίνος Κουφόπουλος. Στο πλαίσιο του 1ου συνεδρίου της European Asian Society of Oncology (EUASSO) στην Αθήνα, η ΕΕΑΜ διοργανώνει ημερίδα που είναι αφιερωμένη στις "Οριακές - Προ-καρκινωματώδεις Αλλοιώσεις του Μαστού" με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
Υγεία
Ανθρώπινα
Αλληλεγγύη