Έντυπη Έκδοση

Ιδού η Ρόδος, ιδού κι η Magister

ΔΡΟΣΕΡΗ η σελίδα σήμερα, ει δυνατόν παγωμένη με το θερμόμετρο να πιάνει 40άρια ανά την επικράτεια. Φαντάζομαι πως η κατάσταση θα είναι πιο υποφερτή στη Ρόδο, όπου και η έδρα της Magnus Magister της Ζυθοποιίας Ρόδου.

Η Magnus Magister, το κατ' εξοχήν προϊόν της ροδίτικης εταιρείας, είναι μια εξαιρετικής ποιότητας μπίρα τύπου Premium Lager, που παράγεται με παραδοσιακό τρόπο ζυθοποίησης, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών ή άλλων πρόσθετων ουσιών. Η Magnus Magister παράγεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της «Παπαδημητρίου Εμμ. Α.Ε.», στην περιοχή Δαματριά της Ρόδου, με προδιαγραφές HACCP και ISO, γερμανικό εξοπλισμό, γερμανικές πρώτες ύλες, Γερμανό Brewmaster και σύμφωνα με τις προδιαγραφές καθαριότητας που ορίζει η γερμανική νομοθεσία.

Το όνομα Magnus Magister σημαίνει Μεγάλος Μάγιστρος, αναφέρεται δε στην ιστορική περίοδο των Ιπποτών της Ρόδου και δηλώνει το ανώτατο αξίωμα της ιεραρχίας, του πρώτου των πρώτων. Με αυτό το όνομα η εταιρεία εκφράζει το όραμά της να γίνει η Magnus Magister η πρώτη σε επιλογή μπίρα της αγοράς.

Μιλώντας για την εταιρεία «Παπαδημητρίου Εμμ. Α.Ε.», έχει ενδιαφέρον η αναφορά σ' ένα ταξίδι που έκανε στις ΗΠΑ ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας Μανώλης Παπαδημητρίου, το 1982, καθώς αυτό καθόρισε τη μετέπειτα πορεία της επιχείρησης. Κατά τις επισκέψεις που έκανε σε μπαρ ξενοδοχείων και ανεξάρτητα, παρατήρησε ότι η διάθεση των αναψυκτικών δεν γινόταν με τον έως τότε γνωστό τρόπο στην Ελλάδα (με μπουκάλι ή κουτί ή και με τα κλασικά ογκώδη Post-Mix), αλλά με άλλο σύστημα, τύπου «πιστόλι» που ήταν τοποθετημένο πάνω στον πάγκο του μπαρ και απλούστευε πολύ τη διαδικασία της υπηρεσίας.

Το ερέθισμα ήταν αρκετά προκλητικό για τον καινοτόμο επαγγελματία, ο οποίος αξιολογώντας το σωστά, αποφάσισε να το εφαρμόσει και στην Ελλάδα και να αλλάξει τα έως τότε δεδομένα. Με τον τρόπο αυτό, η «Παπαδημητρίου Εμμ. Α.Ε.» έγινε η πρώτη εταιρεία που έφερε στην Ελλάδα και εφάρμοσε το Post-Mix με πιστολάκι και συσκευασία Bag-In-Box.

Το δίκτυο διανομής της «Ε. Παπαδημητρίου Α.Ε.» καλύπτει όχι μόνο τη Ρόδο ή τα Δωδεκάνησα αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδος ενώ εξάγει τα προϊόντα της στην Κύπρο. Η «Ε. Παπαδημητρίου Α.Ε.» το 2012 πρόσθεσε στην μπίρα Magnus Magister, που παράγει από το 2003, την Magnus Weiss και την Magnus Premium.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Νησιωτική Ελλάδα
Επιχειρηματικότητα
Επιχειρήσεις