Έντυπη Έκδοση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ «ΦΛΟΓΑΣ» 25.000 ΕΥΡΩ

Δεν λησμονούν τη χώρα τους οι ομογενείς

Το απόγευμα της 14ης Μαρτίου, πριν από έξι μήνες, στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν, η ουρά για να μπει κάποιος στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης ήταν μεγάλη. Ελληνικές σημαίες αριστερά και δεξιά, μεγάλα πανό αναρτημένα σε διπλανά κτήρια με εικόνες από την Αθήνα και τα νησιά και το σύνθημα «Sound Colors from Greece». Οι συλλογές του μουσείου με τα έργα τέχνης ελληνορωμαϊκής, μεσαιωνικής, ισλαμικής, ασιατικής και σύγχρονης τέχνης ήταν σε δεύτερη μοίρα.

Οι υπομονετικοί Ελληνοαμερικανοί δεν περίμεναν να πάρουν σειρά για να δουν πίνακες του Τιτσιάνο, του Βερμέερ, του Μονέ, του Ρενουάρ, συγκεντρώθηκαν για ιερό σκοπό, για τις ανάγκες της «Φλόγας».

Οταν άναψε... το σπίρτο η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, η αποθέωση ήταν πάνδημη.

«Είμαστε ακόμα ζωντανοί», «όμορφη και παράξενη πατρίδα» τραγούδησε με νόημα η σπουδαία μας καλλιτέχνις και μετά προέτρεψε το κοινό με τους ελύτικους στίχους: «Μη παρακαλώ σας, μη λησμονάτε τη χώρα μου». Σειρά πήραν άλλα αγαπημένα τραγούδια, συνθέσεις των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ανδριόπουλου, Λάγιου και άλλων.

Η ανταπόκριση της ομογένειας ήταν μεγάλη, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ήταν πάνω από είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ και την ερχόμενη Τρίτη, στις 12.30 μ.μ., στο «Σπίτι» των Παιδιών» (Αιγίου 6-8, Γουδή), θα παραδοθουν στη «Φλόγα», τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, τηλ. 210-7485000. Μετά την παράδοση των δωρεών, θα ακολουθήσει γιορτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά της «Φλόγας», καθώς επίσης θα υπάρξει διάλογος σχετικά με τις νέες δράσεις του Συλλόγου και με γεγονότα που αφορούν τη σημερινή πραγματικότητα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

«Η συναυλία διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών, ως παράλληλη πολιτιστική εκδήλωση της 58ης Συνόδου της Επιτροπής του ΟΗΕ για το Καθεστώς των Γυναικών και με αποκλειστικό χορηγό την Alma Bank» μας λέει η Μαρία Τρυφωνίδου, πρόεδρος της «Φλόγας».

«Η απονομή δωρεών θα πραγματοποιηθεί από τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια, την εκπρόσωπο της Alma Bank Ματίνα Βαλιώτη και την Αλκηστη Πρωτοψάλτη. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του Saint Demetrios Astoria School Νικόλαος Ανδριώτης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της "Φλόγας" ευχαριστεί την Alma Bank και την οικογένεια Στάθη Βαλιώτη γιατί για δεύτερη φορά προσέφεραν στη "Φλόγα" την πολύτιμη βοήθειά τους. Επίσης από καρδιάς ευχαριστεί την Αλκηστη Πρωτοψάλτη, που χρόνια τώρα διακριτικά και ανθρώπινα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά σε κάθε γωνιά του δρόμου της "Φλόγας".

Η "Φλόγα" αποτελεί έναν καθαρά εθελοντικό Σύλλογο Γονιών Παιδιών με καρκίνο. Η "Φλόγα" 32 χρόνια τώρα αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών με καρκίνο και για την παροχή σε αυτά της καλύτερης δυνατής ιατρικής φροντίδας».

Οπως λένε οι συντελεστές της «Φλόγας», «η συγκινητική ανταπόκριση, η αγάπη και η στήριξη του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί για εμάς τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Οι στόχοι που θέσαμε ήταν δύσκολοι. Πετύχαμε πολλούς από αυτούς. Βελτίωση της ιατρικής φροντίδας και των θεσμικών παροχών στις οικογένειες, ανέγερση και λειτουργία του Σπιτιού των παιδιών μας, Νοσηλεία στο σπίτι, Ακτινοθεραπευτικό τμήμα, Registry, οικονομική στήριξη των οικογενειών, ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας για να διαλυθούν οι προκαταλήψεις. Πέρασαν χρόνια δύσκολα. Είχαμε να παλέψουμε με πολλά, ακόμα και με μας τους ίδιους. Ομως δεν εγκαταλείψαμε. Παραμένουμε εδώ ακόμα πιο μάχιμοι, ακόμα πιο δυνατοί. Αλλοι, καινούργιοι στόχοι έχουν τεθεί κι αποτελούν για μας προτεραιότητες. Η "Φλόγα" των εθελοντών γονιών έχει αναδειχθεί μέσα από τις οργανωμένες δράσεις της σε σημαντικό πυλώνα στήριξης για τη λειτουργία των Ογκολογικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και την αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Εθελοντές γονείς, εθελοντές φίλοι σε μια αρμονική συνεργασία προς όφελος των παιδιών και της κοινωνίας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχετε στηρίξει το έργο μας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κινήματα/Ομάδες/Δράσεις
Τέχνη/Πολιτισμός
Παιδί
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας