Ηλεκτρονική Έκδοση

Νέα απεργία στη Lufthansa

Το συνδικάτο των γερμανών πιλότων Cockpit ανακοίνωσε μια νέα απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη στο Μόναχο, την τρίτη που πραγματοποιεί μέσα σε μερικές εβδομάδες στον όμιλο Lufthansa, με υπόβαθρο μια σύγκρουση σχετικά με τις προϋποθέσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Οι πιλότοι της εταιρείας θα απεργήσουν στις πτήσεις που ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Βαυαρίας από τις 10:00 ως τις 18:00 (τοπική ώρα, 11:00- 19:00 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε το Cockpit σε ανακοίνωσή του.

"Δεδομένου ότι η διεύθυνση της Lufthansa δεν έχει διατυπώσει ως τώρα καμιά συμβιβαστική προσφορά, είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε σε νέες κινητοποιήσεις", αναφέρει το συνδικάτο, το οποίο δηλώνει "για μια ακόμη φορά έτοιμο για μια συμφωνία ανά πάσα στιγμή ώστε να αποφευχθεί μια απεργία".

Μετά την ανακοίνωση στο τέλος Αυγούστου της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με τη διεύθυνση αναφορικά με τις προϋποθέσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση των πιλότων του ομίλου, το συνδικάτο έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες αναστάτωσαν τις τελευταίες εβδομάδες τις πτήσεις της Λουφτχάνσα.

Ωστόσο, ενώ οι κερδοφόρες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της εταιρείας δεν είχαν περιληφθεί στην κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας, το συνδικάτο δήλωσε σήμερα ότι αυτή τη φορά η απεργία θα περιλάβει όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από το αεροδρόμιο του Μονάχου.

Η Λουφτχάνσα ανακοίνωσε πως δεν μπορεί ακόμη να πει ποιες πτήσεις θα επηρεασθούν και χαρακτήρισε την απεργία "ακατανόητη".

Οι μετοχές της Λουφτχάνσα σημείωσαν πτώση μετά την ανακοίνωση της απεργίας και στις 11:14 (ώρα Ελλάδας) κατέγραφαν απώλειες 1,5%.

Το συνδικάτο Cockpit εκπροσωπεί περίπου 5.400 από τους περίπου 9.000 πιλότους της Λουφτχάνσα και οι δύο προηγούμενες απεργίες κόστισαν στην εταιρεία περισσότερο από 10 εκατ. ευρώ, ενώ έπληξαν και τις κρατήσεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αεροπορικές Εταιρείες
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας