Ηλεκτρονική Έκδοση

Κόντρα ΓΣΕΕ - Δήμου Αιγιαλείας για εργασιακές αλλαγές

Βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας στη ΔΕΥΑ

Για δυσμενή και μονομερή τροποποίηση των όρων εργασίας στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αιγίου, κάνει λόγο η ΓΣΕΕ.

Δεν πρόλαβε να ορκιστεί το νέο δημοτικό συμβούλιο και "εισέπραξε" την πρώτη καταγγελία. Συγκεκριμένα η ΓΣΕΕ αναφέρει: "Στα χνάρια μεγαλοεργοδοτών που υιοθετούν την «ανήθικη επιχειρηματικότητα» και ο Δήμος Αιγιαλείας. Με μια παράνομη και καταχρηστική απόφαση προχώρησε σε βλαπτική μεταβολή των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αιγίου, ακολουθώντας την τακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Συγκεκριμένα τροποποίησε μονομερώς τους όρους εργασίας υπαλλήλων μετακινώντας τους σε θέσεις άλλης ειδικότητας και παράλληλα προχωρώντας σε ενέργειες που δυσχεραίνουν την καθημερινή τους εργασία.

Η ΓΣΕΕ ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και των Ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ ώστε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα. Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι δέχονται τα πυρά των μνημονιακών πολιτικών οι εκλεγμένοι της αυτοδιοίκησης να ενισχύουν με τις αποφάσεις και τις συμπεριφορές τους την αντεργατική πολιτική".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΓΣΕΕ
Εργασιακά θέματα