Ηλεκτρονική Έκδοση

Μπακογιάννης: “Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ”

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τα διόδια στη Φθιώτιδα

Συκέντρωση διαμαρτυρίας για τα διόδια στον Μπράλο

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η λειτουργία των πλευρικών διοδίων σε Μπράλο και Μώλο, στη Φθιώτιδα, που ξεκίνησε χθες, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια του Μπράλου.

“Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ” σημειώνει σε δήλωσή του για τη λειτουργία των πλευρικών διοδίων στη Φθιώτιδα, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ χαρακτηρίζει την υπόθεση των διοδίων στη Στερεά ως “πραγματική μάστιγα”.

Όπως επισημαίνει η επιβολή νέων διοδίων έχει ως αποτέλεσμα “να ασφυκτιούν δύο μοναδικά πολιτιστικά μνημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, το Μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα και ο ιστορικός χώρος των Θερμοπυλών, είναι ανεπίτρεπτες και πραγματικά απαράδεκτες”

“Αυτήν τη στιγμή προέχει να δώσουμε όλοι μαζί αυτήν τη μάχη. Πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, οφείλουμε να είμαστε όλοι μία γροθιά και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πάντες: Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ”, τονίζει ο Κ. Μπακογιάννης.

Για το θέμα αποφασίστηκε άλλωστε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αύριο το απόγευμα.

“Συνεχίζεται η πολιτική του αποκλεισμού των κατοίκων από δημόσια αγαθά” σημειώνει, σε δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, που είναι επικεφαλής της μειοψηφίας.

Κινητοποιήσεις αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα και στην περιοχή του Μώλου, με κορυφαία τη συγκέντρωση η οποία ανακοινώθηκε για την ερχόμενη Κυριακή.

Πριν λίγες μέρες τέθηκαν εξάλλου σε λειτουργία πλευρικά διόδια στον κόμβο της Πελασγίας στο 255 χλμ της ΠΑΘΕ Λαμίας- Λάρισας τρία χιλιόμετρα μετά τα μετωπικά της Πελασγίας μέσα στη Φθιώτιδα.

Ακόμα κατασκευάζονται δύο πλευρικά 5 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία στον κόμβο προς ΒΙΠΕ Λαμίας, αμέσως μετά ένα μετωπικό στο 216 χλμ στη Μαυρομαντήλα, δύο πλευρικά λίγο πριν την Στυλίδα, ενώ παράλληλα παραμένει ανοιχτό το θέμα διοδίων στον δρόμο Σχηματάρι- Χαλκίδα που είναι έντονες οι αντιδράσεις των φορέων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκεντρώσεις/Πορείες
Αντιδράσεις
Διόδια
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας