Ηλεκτρονική Έκδοση

Eλληνικό: Δράσεις για την υπεράσπισή του

Το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη

Ποδηλατοπορεία και συναυλία από τη Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό.

Η ποδηλατοπορεία θα ξεκινήσει στις 5μμ από τη στάση μετρό Ελληνικό και η συναυλία θα ξεκινήσει στις 6μμ στην πλατεία Σουρμένων,πρόσβαση από μετρό Ελληνικού.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: Η «ανάπτυξη» ήρθε και στα νότια. Το success story τώρα και στις γειτονιές μας. Το Ελληνικό είναι ένα βήμα πριν πουληθεί. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, τα κανάλια θριαμβολογούν, ο Λάτσης τρίβει τα χέρια του από χαρά. Τα κέρδη του γιγαντώνονται.

Όλα αυτά σε μια κοινωνία συσσιτίων, αυτοκτονιών, φόβου, καταστολής και εργασιακού μεσαίωνα. Παρ’ολα αυτά και σε πείσμα όλων αυτών που σχεδιάζουν ένα πάρκο για τους λίγους, ο αγώνας των κατοίκων αλλά και όλων όσων ονειρεύονται ένα μέλλον μακριά από τη λογική του κέρδους και της εκμετάλλευσης συνεχίζεται.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια εκποίησης του Ελληνικού, αν χαράξουμε μια αγωνιστική πορεία ενάντια σε λογικές ανάθεσης και διαχείρισης «από τα πάνω», σε ένα κίνημα οριζόντιο και αδιαμεσολάβητο «από τα κάτω». Εμείς οι ίδιοι να μετατρέψουμε και να συνδιαμορφώσουμε το Ελληνικό σε μια έκταση που θα ταιριάζει στις δικές μας κοινωνικές ανάγκες, σε μια έκταση που θα ανήκει σε όλους/όλες!

Να παλέψουμε, ώστε το Ελληνικό να γίνει πάρκο υψηλού πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο και την παραλία για όλους. Να μην επιτρέψουμε καμία οικοπεδοποίηση και καμία επιχειρηματική δραστηριότητα εντός του χώρου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο απαιτούμε: Πάρκο υψηλού πρασίνου Καμία οικοπεδοποίηση Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα σε βάρος της ζωής και της ελευθερίας μας Ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο & στην παραλία Προάσπιση των κοινωνικών υπηρεσιών Το Ελληνικό μας ανήκει. Ο αγώνας στα χέρια των κατοίκων". 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία