Ηλεκτρονική Έκδοση

Για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Ελεύθερος αφέθηκε ο Καπελέρης

Την Τρίτη η απολογία του Ι. Διώτη

Ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές Διαφθοράς Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη, που διαχειρίζονται τη δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης Ο κ. Καπελέρης, που κατηγορείται για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου, καθώς του καταλογίζεται πως δεν αξιοποίησε το υλικό της επίμαχης λίστας και δεν μερίμνησε, ώστε να διενεργηθούν έλεγχοι των οικονομικών στοιχείων των 2.062 προσώπων, που περιλαμβάνονταν στο αρχείο με τους καταθέτες στην ελβετική HSBC.

Κατά την απολογία του επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν είχε λάβει εντολή από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, να προβεί σε φορολογικό έλεγχο όλων των καταθετών της λίστας, την ύπαρξη της οποίας αρχικώς δεν γνώριζε, πλην της εντολής να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 προσώπων.

Φέρεται, επίσης, να ισχυρίστηκε στους ανακριτές πως σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί 24.1.2011 με τη συμμετοχή και του τότε υπουργού ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός είχε αναφέρει πως θα γίνει έλεγχος και πως θα τους ενημέρωνε εκείνος για το ποια υπηρεσία θα τον διεξάγει.

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί στους ανακριτές Διαφθοράς ο συγκατηγορούμενός στην υπόθεση, Ιωάννης Διώτης, ο οποίος τον διαδέχθηκε στο ΣΔΟΕ, και βαρύνεται, επιπλέον, με την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφου που αφορά την αντιγραφή του ηλεκτρονικού αρχείου με τους καταθέτες στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί στον Άρειο Πάγο δικογραφία για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και συγγενικών προσώπων του, τα ονόματα των οποίων φέρεται να αφαιρέθηκαν από το επίμαχο αρχείο.

Με πρότασή του ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει την παραπομπή του πρώην υπουργού ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για απιστία, νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος, καθώς και των συγκατηγορουμένων του ως συμμετόχων. Τον τελικό λόγο για το θέμα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφανθεί εάν τελικά οι κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν ή όχι.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Λίστα Λαγκάρντ
Δικαστικό ρεπορτάζ
ΣΔΟΕ