Ηλεκτρονική Έκδοση

Aνοίγει ξανά πυρηνικός σταθμός στην Ιαπωνία

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα, η ιαπωνική ρυθμιστική αρχή για την πυρηνική ενέργεια έδωσε σήμερα το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία ενός πυρηνικού σταθμού στη νοτιοδυτική Ιαπωνία.

Πρόκειται για το σταθμό Σεντάι, ο οποίος διαθέτει δύο αντιδραστήρες και τον εκμεταλλεύεται η εταιρεία Kyushu Electric Power. Σύμφωνα με την Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή μπορεί να επαναλειτουργήσει, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι αντιδραστήρες πληρούν τα νέα κριτήρια που τέθηκαν μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα. Πλέον  χρειάζεται η έγκριση των τοπικών αρχών και να περάσει τους επιτόπιους ελέγχους άρα θεωρείται απίθανο να επαναλειτουργήσει πριν το Δεκέμβριο.

Και οι 48 αντιδραστήρες στην Ιαπωνία έχουν σταματήσει να λειτουργούν αλλά ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε τονίζει ότι πρέπει να ξεκινήσει η επαναλειτουργία όσων είναι εφικτό καθώς η χώρα πλησιάζει στο τέλος του πρώτου από το 1966 πλήρους έτους χωρίς πυρηνική ενέργεια. Η κυβέρνηση ασκεί πίεση στη ρυθμιστική αρχή να αποφασίσει εάν θα θέσει εκτός λειτουργίας τους παλαιότερους από τους 48 αντιδραστήρες της χώρας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα ζητήματα ασφαλείας από τους υπόλοιπους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Πυρηνικά
Ιαπωνία