Ηλεκτρονική Έκδοση

Ενώπιον των ανακριτών ο Ι.Διώτης

Σειρά παίρνει σήμερα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης για να απολογηθεί ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς ενώ ο Ιωάννης Καπελέρης αφέθηκε ελεύθερος χθες, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων. Και οι δύο αντιμετωπίζουν κατηγορίες γαι την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης Ο Ι. Καπελέρης είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, καθώς του καταλογίζεται πως δεν αξιοποίησε το υλικό της επίμαχης λίστας και δεν μερίμνησε, ώστε να διενεργηθούν έλεγχοι των οικονομικών στοιχείων των 2.062 προσώπων - καταθετών στην HSBC Ελβετίας, που περιλαμβάνονταν στο αρχείο.

Απολογούμενος στους ανακριτές Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη, ο Ι. Καπελέρης επανέλαβε -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- πως δεν είχε λάβει εντολή από τον τότε πολιτικό του προϊστάμενο, υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, να προβεί σε φορολογικό έλεγχο όλων των καταθετών της λίστας, την ύπαρξη της οποίας αρχικώς δεν γνώριζε, πλην της εντολής να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 προσώπων, χωρίς να του αναφερθεί τίποτε άλλο για τα πρόσωπα αυτά.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Λίστα Λαγκάρντ