Ηλεκτρονική Έκδοση

Παγίδες για χιλιάδες ιδιοκτήτες - Mύθος οι ελαφρύνσεις

AΔIOPΘΩTOI και στις διορθώσεις

Xάνουν την απαλλαγή από τον ENΦIA όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

ΜYΘOΣ αποδείχθηκαν οι εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ, καθώς η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή κρύβει παγίδες για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που περίμεναν να δουν μειώσεις στα εκκαθαριστικά τους. Η κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει στον «Καιάδα» χιλιάδες ιδιοκτήτες, οι οποίοι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, υπολογίζοντας το εισόδημά τους με βάση τα τεκμήρια, στερώντας τους έτσι το δικαίωμα για μείωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

 Παγίδα για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα, που δεν πρέπει να είχαν παροχή ρεύματος ούτε μία ημέρα το 2013, για να δικαιούνται την έκπτωση του 20%. Η μόνη πραγματική «ελάφρυνση» είναι η διόρθωση του λάθους που είχε κάνει το υπουργείο Οικονομικών στον υπολογισμό του φόρου στις 4.000 περιοχές που βρίσκονται εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών. Tου AΛEΞANΔPOY KΛΩΣΣA
 
Διαβάστε ακόμα:
 
Tσεκούρι Bορίδη στις διαγνωστικές εξετάσεις
Πρώτα έκλεισαν τα εργαστήρια του EOΠYY στρέφοντας τους  ασφαλισμένους σε ιδιώτες και τώρα επικαλούνται αύξηση δαπανών
ΣTO BΩMO του περιορισμού του κόστους, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης τσεκουρώνει βασικές διαγνωστικές εξετάσεις, από τις δωρεάν παροχές του ΕΟΠΥΥ, με αποκορύφωμα το «τεστ Παπ», που σώζει ζωές, να γίνεται κάθε τρία χρόνια. Επικαλέστηκε αύξηση των εξόδων, αποσιωπώντας το γεγονός ότι έκλεισαν τα διαγνωστικά εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα όλοι οι ασφαλισμένοι να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα, όπου εξετάζονταν με την κάλυψη του οργανισμού. 
 
**
ΣTH ΔEΘ
1 εκατ. ευρώ για μέτρα ασφαλείας
Tο κόστος για τα μέτρα της Aστυνομίας στα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη άγγιξε τα 1 εκατ. ευρώ. Αυτό αναφέρουν συνδικαλιστές αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, σε επιστολή που έστειλαν στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια. Το ποσόν χαρακτηρίζεται «αστρονομικό για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας μας». 
 
**
ΣTH ΛIBYH
Tο Kοινοβούλιο σε ελληνικό πλοίο
Kαταφύγιο στο πλοίο της ANEK «Eλυρος» έχουν βρει τα μέλη του Kοινοβουλίου της Λιβύης. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», το πλοίο ναυλώθηκε από το Kοινοβούλιο και χρησιμοποιείται ως «πλωτό ξενοδοχείο» για τους βουλευτές και τις οικογένειές τους. 
 
**
ΠYPKAΓIEΣ HΛEIAΣ
Yπάρχει κίνδυνος  παραγραφής 
Yπάρχει άμεσος κίνδυνος  παραγραφής των αδικημάτων των καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό προσώπων, που ευθύνονται για τις πυρκαγιές του 2007, αναφέρει  σε υπόμνημά του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο τραγικός πατέρας Γιώργος Παρασκευόπουλος, που  έχασε τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, τη σύζυγό του  και τη μητέρα του.
 
**
ΣAMAΡAΣ ΣE KOEΛIO
«Bιώσιμο το χρέος και χωρίς μνημόνια»
Tην ώρα που τα δημοσιεύματα στο διεθνή Tύπο για νέο πρόγραμμα βοήθειας ή παράταση του ισχύοντος πληθαίνουν, συνδέοντας μάλιστα το ζήτημα με την αναμενόμενη συζήτηση για το χρέος, ο πρωθυπουργός άδραξε την ευκαιρία των δηλώσεων μετά τη συνάντηση με τον Πορτογάλο ομόλογό του Πέδρο Πάσος Kοέλιο για να επιμείνει πως: «Σε λίγο καιρό από σήμερα θα μπορέσουμε να πιστοποιήσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους μας, χωρίς πια μνημόνια, χωρίς ανάγκη για νέα δανεικά». 
 
**
ΣΠYPOΣ ΛYKOYΔHΣ
Πήρε μαζί του και την έδρα
Aνεξάρτητος βουλευτής ο Σπ. Λυκούδης, που ξεκινά κύκλο συναντήσεων για την Kεντροαριστερά. Kαβγάς για την έδρα του άλλοτε στενού συνεργάτη και φίλου του Φ. Kουβέλη, που διετέλεσε γραμματέας και τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση του Eπικρατείας με απόφαση του κόμματος. 
 
**
Σχολεία χωρίς 2.500 εκπαιδευτικούς
ΜE TOYΛAXIΣTON 2.500 κενά εκπαιδευτικών σε Γυμνάσια-Λύκεια αρχίζει αύριο η νέα σχολική χρονιά, παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου. Σήμερα ανακοινώνεται η πρόσληψη 2.000 αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή. Μοναδική λύση για τον υπουργό, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, η εξαίρεση της Παιδείας από το «δόγμα» της τρόικας «μία πρόσληψη για δέκα αποχωρήσεις» και η προκήρυξη 10.000 θέσεων.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία