Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο Κάμερον παρακαλά τη Σκοτία να μείνει

«Θέλουμε απελπισμένα να μείνετε- δεν θέλουμε να διαλυθεί αυτή η οικογένεια εθνών» είναι το μήνυμα που στέλνει ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στους Σκοτσέζους μέσω της εφημερίδας Ντέλι Μέιλ ενόψει του δημοψηφίσματος της ερχόμενης εβδομάδας για την ανεξαρτησία της Σκοτίας.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην κάνουν ένα "άλμα στο άγνωστο" ψηφίζοντας "ναι" στο δημοψήφισμα τονίζοντας ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. "Εάν διαλυθεί, διαλύεται για πάντα. Η επιλογή που σας προσφέρεται είναι συνεπώς ξεκάθαρη: ένα άλμα στο άγνωστο με το Ναι ή ένα καλύτερο μέλλον για τη Σκοτία με το Όχι΄" σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός προσθέτει πως ψηφίζοντας "Όχι" οι Σκοτσέζοι θα παραμείνουν στην ένωση, αλλά με ενισχυμένες αρμοδιότητες για το κοινοβούλιο του Εδιμβούργου, όσον αφορά το δανεισμό, τους φόρους και τις δαπάνες.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θεωρείται κρίσιμο και για την πορεία του Ντέιβιντ Κάμερον καθώς το Συντηρητικό Κόμμα δεν είναι δημοφιλές στη Σκοτία -κατέχει μόνο μία από τις 59 έδρες του κοινοβουλίου του Εδιμβούργου- και ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα υποχρεωθεί σε παραίτηση από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, εάν αποτύχει να εμποδίσει τη Σκοτία να εγκαταλείψει την ένωση.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν μια σημαντική μείωση της πρόθεσης ψήφου υπέρ της ένωσης σε σχέση με τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα τα δύο στρατόπεδα να είναι στήθος με στήθος.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βρετανία