Έντυπη Έκδοση

Αιγύπτιοι ομοφυλόφιλοι στη φυλακή

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) κάλεσε την Αίγυπτο να απελευθερώσει 7 άνδρες που κατηγορούνται για «έκλυση των ηθών» διότι εμφανίστηκαν σε ένα βίντεο, στο Ιντερνετ, ενός άτυπου «γάμου ομοφυλοφίλων». Οι κατηγορούμενοι καταγγέλλουν τις «ιατρικές εξετάσεις» στις οποίες υποβλήθηκαν για να εξακριβωθεί ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων σε ένα πλοίο στον Νείλο, ενώ γιορτάζει την ένωσή του και ανταλλάσσει δαχτυλίδια, ενώ το περιβάλλουν φίλοι του που τραγουδούν.

«Αυτές οι συλλήψεις αντιπροσωπεύουν μια νέα επίθεση στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και αντανακλούν την αυξανόμενη περιφρόνηση της αιγυπτιακής κυβέρνησης για το κράτος δικαίου», τόνισε σε ένα δελτίο Τύπου ο Γκριμ Ριντ, διευθυντής του προγράμματος Δικαιώματα για τις Λεσβίες, τους Ομοφυλοφίλους, τους Αμφισεξουαλικούς και τους Διαφυλικούς (ΛΟΑΔ) του HRW.

«Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν επανειλημμένα συλλάβει, βασανίσει και θέσει υπό κράτηση άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για ομοφυλοφιλία», πρόσθεσε ο Ριντ.

Η ομοφυλοφιλία στην Αίγυπτο καταδικάζεται ως «αποκλίνουσα συμπεριφορά» τόσο από τους ισλαμιστές όσο και από την κοπτική Εκκλησία. Δημ. Παπ.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αίγυπτος
Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ματιές στον κόσμο
Πληροφορική και διαδίκτυο