Έντυπη Έκδοση

Κατεβάζει ρολά -λόγω χρεών- το ΙΕΚ ΔΟΜΗ

Το κλείσιμο του εκπαιδευτικού ομίλου ΙΕΚ ΔΟΜΗ λόγω χρεών στο ΙΚΑ, ύψους 20 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με το διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σπυρόπουλος, το συνολικό χρέος των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης προς το ΙΚΑ φτάνει τα 140 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι κανένας δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας στο εξής εάν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και δεν είναι απολύτως νόμιμος στην τήρηση των προδιαγραφών του νόμου.

Παράταση χρόνου προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους θα δοθεί μόνο σε ΙΕΚ και κολέγια που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών τους. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι δεν θα λειτουργήσει φέτος το κτήριο της Γλυφάδας του κολεγίου BCA και θα λειτουργήσει το κτήριο της οδού Τατοΐου, ενώ γίνεται έλεγχος στο κτήριό του στην οδό Δημητρέσσα. Τις κτηριακές προϋποθέσεις που απαιτούνται πληροί για το Ελληνοβρετανικό Κολέγιο μόνο το κεντρικό του κτήριο και μόνο αυτό θα λειτουργήσει εφέτος.

Εκτός αυτών, επτά ιδιωτικά κολέγια και 17 κτήρια κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Γι' αυτές τις περιπτώσεις το υπουργείο Παιδείας θα κάνει σύντομα ανακοινώσεις.

Οπως τονίστηκε, για τους φοιτητές που φοιτούσαν στα συγκεκριμένα κολέγια θα ληφθεί μέριμνα στο μέτρο του δυνατού από το υπουργείο Παιδείας και τη Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης.

* Ναι στους ελέγχους, αλλά με όρους, ζητεί με αφορμή τους ελέγχους αυτούς ο Ελληνικός Σύνδεσμος Κολλεγίων. Στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι ζητεί να τηρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

1 Οι έλεγχοι να γίνονται με ηρεμία και να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ώστε οι ελεγκτές να κάνουν σωστά τον έλεγχο, αλλά και οι ελεγχόμενοι να δώσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα τεθούν.

2 Να δίδεται στους ελεγχόμενους η δυνατότητα σε εύλογο χρόνο να συμπληρώσουν τις όποιες ελλείψεις τυχόν διαπιστωθούν στους ελέγχους.

3 Να λαμβάνεται υπόψη η τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

4 Να μη γίνονται ανακοινώσεις για παραλείψεις κολεγίων, οι οποίες είναι δυνατόν να καλυφθούν εντός των προσεχών ημερών, ώστε να αποφεύγεται η αρνητική δημοσιότητα, η οποία αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

* Την παρέμβαση του εισαγγελέα για να διερευνήσει καταγγελία σχετικά με παράνομη δραστηριότητα ιδιωτικού σχολείου, το οποίο φέρεται να προμηθεύτηκε παράνομα τα διδακτικά βιβλία που αντιστοιχούν στους μαθητές του, ζήτησαν ο υπουργός Παιδείας Αν. Λοβέρδος και ο υφυπουργός Αλ. Δερμεντζόπουλος.

Οπως είπαν, οι σχετικές διαδικασίες κινήθηκαν έπειτα από καταγγελία αναφορικά με παράνομη προμήθεια διδακτικών βιβλίων από ιδιωτικό σχολείο, που έφθασε στο γραφείο του υφυπουργού Παιδείας. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, το ιδιωτικό σχολείο προμηθευόταν παράνομα, μέσω της ίδιας διαδικασίας που προμηθεύονται και τα δημόσια σχολεία, τα διδακτικά βιβλία που αντιστοιχούν στους μαθητές του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Υπουργείο Παιδείας
Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ)
Παιδεία