Έντυπη Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο η πώληση και επανενοικίαση 28 ακινήτων του Δημοσίου

«Λόγω κωλύματος», δεν προσήλθε άλλη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη και να δώσει εξηγήσεις για το φιάσκο της περιβόητης ιδιωτικοποίησης 28 ακινήτων του Δημοσίου, που μετέτρεψε το Δημόσιο από ιδιοκτήτη σε ενοικιαστή με φέσι 600 εκατομμυρίων ευρώ!

«Για ακόμη μια φορά ματαιώνεται "λόγω κωλύματος" υπουργού Οικονομικών η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης με αντικείμενο τις ιδιωτικοποιήσεις, και συγκεκριμένα για την εκμίσθωση των 28 ακινήτων του Δημοσίου, ανάμεσά τους κτήρια 5 υπουργείων (Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας), 13 κτήρια ΔΟΥ, τα κτήρια της ΓΑΔΑ και του Αρχηγείου Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κ.ά. που πωλήθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ με τη μέθοδο του sale-and-lease-back» ανακοίνωσε η Νάντια Βαλαβάνη, επισημαίνοντας στη δήλωση της ότι: 

«Με αυτό τον τρόπο ο υπουργός Οικονομικών δεν θα χρειαστεί να εξηγήσει γιατί το ελληνικό Δημόσιο, που μέχρι σήμερα δεν καταβάλλει νοίκι "στον εαυτό του", "φορτώθηκε" με ένα -εγγυημένο για τους νέους ιδιοκτήτες, που "επένδυσαν" χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκο, χωρίς να διακινδυνεύουν ότι στις συνθήκες της κρίσης μπορεί να τους μείνουν τα κτήρια άδεια - συνολικά "χαράτσι" 600 εκατ. ευρώ. Ούτε θα βρεθεί στη θέση να ενημερώσει για το πού θα βρει το υπουργείο Οικονομικών για να καταβάλλει στους νέους ιδιοκτήτες, που ήδη εμφανίστηκαν στους διαδρόμους και ζητούν τα "νοίκια τους", 30 εκατ. ευρώ ετήσια μισθώματα τα οποία δεν προβλέπονται ούτε στον προϋπολογισμό του 2014 ούτε στο Μεσοπρόθεσμο 2014-2018».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Λυπάμαι που ο σημερινός υπουργός Οικονομικών ακολουθεί την "πεπατημένη οδό" του προκατόχου του και σε αυτό το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι όλες οι σχετικές με τις ιδιωτικοποιήσεις επίκαιρες ερωτήσεις μου ματαιώθηκαν "λόγω κωλύματος" του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών. Απ' ό,τι φαίνεται, τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι τόσο σοβαρά, ώστε να παρευρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής και να απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ο εκάστοτε αρμόδιος υπουργός».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ