Έντυπη Έκδοση

ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Αποφασισμένοι για όλα

Θύελλα αντιδράσεων για τη λειτουργία των νέων πλευρικών διοδίων στη Φθιώτιδα. Χθες στις 4 το απόγευμα οι πολίτες της Φθιώτιδας σήκωσαν τις μπάρες, αντιδρώντας στη λειτουργία των νέων πλευρικών διοδίων σε Μώλο και Μπράλο. Τα μεσάνυχτα έδωσαν και πάλι ραντεβού στην περιοχή για να διαμαρτυρηθούν. Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στα διόδια.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Η υπόθεση των διοδίων έχει εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Οι χθεσινοβραδινές βεβιασμένες και πρόχειρες κινήσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα κυριολεκτικά να ασφυκτιούν δύο μοναδικά πολιτιστικά μνημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, το Μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα και ο ιστορικός χώρος των Θερμοπυλών, είναι ανεπίτρεπτες και πραγματικά απαράδεκτες. Επιπρόσθετα αντιβαίνουν και στην κοινή λογική... Πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, οφείλουμε να είμαστε όλοι μία γροθιά και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πάντες: Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ».

Από την άλλη, ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις επιπτώσεις που θα έχει η διοχέτευση της κυκλοφορίας μέσα από την πόλη της Λαμίας και την Παλιά Εθνική Οδό, τονίζοντας ότι η λειτουργία των διοδίων «θα οδηγήσει την κυκλοφορία μέσα στην πόλη της Λαμίας, για να συνεχίσει μέσα από χωριά και πυκνοκατοικημένες συνοικίες στην Παλιά Εθνική Οδό».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διόδια
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια
Εκδηλώσεις