Έντυπη Έκδοση

Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις για τις «Θεσμοφοριάζουσες»

Διένεξη χωρίς τέλος

Δεν έχουν τέλος οι δημόσιες αντεγκλήσεις των συντελεστών και ηθοποιών των «Θεσμοφοριαζουσών» με τον Θεατρικό Οργανισμό Ακροπόλ και τον επιχειρηματία Θεοφάνη Κιρκινέζο, φτάνοντας μάλιστα μέχρι του σημείου να «αδειάζουν» οι ηθοποιοί αλλήλους.

Νέες επιστολές δημοσιοποιήθηκαν χθες βράδυ ρίχνοντας νερό στο μύλο των αντιπαραθέσεων. Και δεν είναι μόνον του Θ. Κιρκινέζου.

Αμφότερες οι αντιμαχόμενες πλευρές Κιμούλης / Τσακνής και Ακροπόλ / Φάνης Κιρκινέζος βρήκαν νέους συμμάχους. Με χθεσινή επιστολή τους οι ηθοποιοί του γυναικείου Χορού των «Θεσμοφοριαζουσών» συστρατεύονται με τον ηθοποιό και τον συνθέτη, ενώ ο Δημήτρης Πιατάς ανέλαβε (επίσης με χθεσινή ανακοίνωσή του) τη δημόσια υπεράσπιση του επιχειρηματία.

Στην επιθετική απάντησή του ο Θ. Κιρκινέζος σημειώνει: «Οσο για τον Γιώργο Κιμούλη και τον Διονύση Τσακνή, την απάντηση για τις συκοφαντίες και τις καταγγελίες τους θα δώσει η Δικαιοσύνη, στην οποία και θα προσφύγουμε για την ικανοποίηση της ζημίας που μας προξένησαν από την ακύρωση των παραστάσεων σε Χαλκίδα, Κορυδαλλό και Νίκαια, καθώς και για τη δυσφήμηση του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ».

Επανέρχεται στο ότι «η χαμηλή ανταπόκριση του κοινού μας και άλλοι λόγοι (οι οποίοι όμως δεν διευκρινίζονται) ανάγκασαν να πάρουμε την απόφαση της ακύρωσης των παραστάσεων». Προσθέτοντας: «Ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ συνεπής προς τη δήλωσή του σήμερα δεν έχει καμία εκπρόθεσμη υποχρέωση προς τους ηθοποιούς του Χορού της παράστασης και επιπλέον έχει εξοφλήσει στο ακέραιο και για το σύνολο της περιοδείας όλους τους συνεργάτες και συντελεστές της παράστασης, κ.κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο, Γιάννη Μετζικώφ, Κατερίνα Μαραγκουδάκη και Ελενα Γεροδήμου. Το ίδιο έχει πράξει για το σύνολο των πρωταγωνιστών της παράστασης, κ.κ. Δημήτρη Πιατά, Φαίη Ξυλά, Θανάση Αλευρά, Δημήτρη Ραφαήλο, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και Χάρη Χιώτη, τους οποίους και ευχαριστούμε».

Στους συντελεστές δεν κατονομάζονται ο διασκευαστής και σκηνοθέτης Γ. Κιμούλης και ο συνθέτης Δ. Τσακνής και από τους πρωταγωνιστές ο Γ. Κιμούλης. Να σημειωθεί ότι στην προγενέστερη επιστολή του Ακροπόλ (στις 7/9) δεν αναφερόταν ότι έχουν εξοφληθεί συντελεστές και ηθοποιοί αλλά ότι «θα ικανοποιηθούν στο ακέραιο».

Την απάντηση σε όλα τα ερωτήματα μοιάζει να δίνει το αποκαλυπτικό κείμενο των γυναικών του Χορού, που ανέβηκε χθες βράδυ στον ιστότοπο only theater, σύμφωνα με το οποίο «αυτό που περάσαμε ήταν μία "Οδύσσεια"! Μόλις χθες, κι ενώ εμείς είχαμε κάνει καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ο κ. Κιρκινέζος μάς έδωσε ένα μέρος της οφειλής του (650 ―), πιστεύοντας, ίσως, πως έτσι "θα μας κλείσει το στόμα". Ομως μετά από αυτή την κίνησή του, πολύ λογικά εγείρονται κάποιες απλές απορίες: αν είχε χρήματα να μας δώσει, γιατί δεν μας τα έδινε τόσο καιρό και μας άφηνε να ζούμε δουλεύοντας σε "συνθήκες γαλέρας"; Γιατί έπρεπε να ματαιώσει τις παραστάσεις για να αρχίσει να μας πληρώνει, δίδοντάς μας, έστω και ένα μέρος της οφειλής του;

»Η ματαίωση λοιπόν των παραστάσεων -προσθέτουν- δεν ήταν αποτέλεσμα μι

ας προσωπικής σύγκρουσης μεταξύ του κυρίου Κιρκινέζου και των κυρίων Κιμούλη και Τσακνή. Δεν είχαν αντιδράσει μόνον εκείνοι οι δύο. Είχαμε αντιδράσει κι εμείς, και οι δώδεκα ηθοποιοί του Χορού, στέλνοντας εξώδικη διαμαρτυρία την 1η Σεπτεμβρίου!».

Οι ηθοποιοί του Χορού που υπογράφουν το κείμενο είναι οι: Τόνια Καζάκου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Ντέπυ Μαλλιαρού, Ισιδώρα Μπουζιούρη, Ματίνα Νικολάου, Αρετή Ντάλιου, Αρετή Πασχάλη και Ειρήνη Τσαβά.

Στην επιστολή-έκπληξη του Δημήτρη Πιατά που προωθήθηκε χθες το βράδυ από το Γραφείο Τύπου του Ακροπόλ ο πρωταγωνιστής δηλώνει περήφανος για το «καλλιτεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα της παράστασης, δημιουργία του σκηνοθέτη, διασκευαστή και φίλου Γ. Κιμούλη», ωστόσο διαψεύδει τις αναρτήσεις του Κιμούλη στο facebook ότι οι «Θεσμοφοριάζουσες» βρήκαν την ανταπόκριση του κοινού. Επιπλέον δηλώνει οικονομικά πλήρως ικανοποιημένος «από τις επιχειρήσεις Ακροπόλ και συγκεκριμένα από τον επιχειρηματία Φάνη Κιρκινέζο».

Χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με το Ακροπόλ, την οποία, όπως τονίζει, απεύχεται, ο Σταμάτης Κραουνάκης σε κείμενό του επίσης στον διαδικτυακό ιστότοπο only theater δηλώνει ότι «είμαι με τον Κιμούλη και τον Τσακνή ενώπιον παντός δικαστηρίου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Παραστάσεις
Θέατρο