Έντυπη Έκδοση

Οδηγός εκδηλώσεων

Μουσική

* Η Athena (Αθηνά Ανδρεάδη) παρουσιάζει στις 21.00, στον Κήπο του Μεγάρου (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα), ένα πρόγραμμα με τίτλο «Οι μύθοι της Athena». Σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά η Athena θα βρεθεί επί σκηνής με τον Γιώργο Ανδρέου και τη Δήμητρα Γαλάνη. Το κοινό θα απολαύσει ένα κράμα από ήχους φολκ-ροκ, ποπ και τζαζ. Την Athena θα συνοδεύσουν οι Eric Appapoulay, Richard Causon, Dave Manington, Martyn Kaine και Βαγγέλης Καρίπης.

* Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα δώσει μια συναυλία στις 21.00, στον ντόκο του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (ΝΟΘ). Η συναυλία πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΝΟΘ και θα περιλαμβάνει τα έργα Choral Fantasy του Beethoven και Symphony Νο. 40 του Mozart υπό τη μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Αγραφιώτη.

* Η Kompania παρουσιάζει στις 20.30 το μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Οι γυναίκες στα ρεμπέτικα» στον Κήπο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1, Πλάκα, Αθήνα). Μια βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι και το ρόλο της γυναίκας σε αυτό από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

* Η Χάρις Αλεξίου και η Τάνια Τσανακλίδου θα βρεθούν στο Θέατρο Βράχων στις 21.00, για μια συναυλία με τίτλο «Τραγούδα, θέλω να σε ακούω». Οι δύο τραγουδίστριες θα πλαισιωθούν μουσικά από τους Nouveau Sextet και τους Παναγιώτη Τσεβά και Δημήτρη Μπαρμπαγάλα.

* Ο Παντελής Θαλασσινός θα εμφανιστεί στη Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη) στις 20.30 για μια συναυλία με τίτλο «Το καλό συναπάντημα». Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αγαπημένα του τραγούδια, όπως «Τα Σμυρναϊκά τραγούδια», «Ανάθεμά σε», «Καράβια Χιώτικα», «Εισιτήριο στην τσέπη σου» και πολλά άλλα. Στη συναυλία θα συμμετέχουν και κάποιοι φίλοι του Παντελή, όπως η Γιώτα Νέγκα, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Γιώργος Καζαντζής, ο Γιάννης Νικολάου, ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου και η Νάνα Μπινοπούλου.

* Ο Σύνδεσμος Επιστημόνων-Καλλιτεχνών για τα παιδιά της Βόρειας Συρίας διοργανώνει στις 20.00, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, μια μεγάλη συναυλία για τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να λειτουργήσει και φέτος το σχολείο, στην Κόμπανι, στη Βόρεια Συρία. Σε αυτή την ιδιαίτερη συναυλία θα συμπράξουν οι Νένα Βενετσάνου, Καλλιόπη Βέττα, Ερωφίλη, Γιάννης Ζουγανέλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Βασίλης Λέκκας, Αντώνης Μιτζέλος, Σταμάτης Μορφονιός, Γιώτα Νέγκα, Διονύσης Τσακνής, Διονύσης Καλαφάτης και Perseus Dream.

Θέατρο

* Η Οπερα του Πεκίνου «Fenglei Beijing Opera Troupe» θα εμφανιστεί στο θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας για μια παράσταση αφιερωμένη στην αδελφοποίηση Ελευσίνας - Xicheng District of Beijing στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2014. Μια ξεχωριστή παράσταση που συνδυάζει τη μουσική, το τραγούδι, την παντομίμα, το χορό και τα ακροβατικά.

* Το έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε, «Το ελεύθερο ζευγάρι», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου και απόδοση Γιώργη Κοντοπόδη, κάνει πρεμιέρα σήμερα στις 21.45 στο Τσάι στη Σαχάρα (Λαοδικείας 18, Ιλίσια). Μια κωμωδία με απρόοπτη εξέλιξη, αλλά και συγκινήσεις της καθημερινής ζωής μέσα από τη ματιά ενός ζευγαριού. Πρωταγωνιστούν η Χριστίνα Βογιατζή και ο Γιώργης Κοντοπόδης.

* Η παράσταση «Lulu 2.4, ΤΗΕ SERIAL» ανεβαίνει στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7 (Πύδνας 7, Βοτανικός) στις 21.00. Η ιστορία της Lulu, του Γερμανού συγγραφέα Frank Wedekind, μέσα από 8 αυτοτελή επεισόδια σε ένα σκηνικό σεξ, βίας, ναρκωτικών και ναρκισσισμού.

Χορός

* Το Grigorovich Ballet Theatre of Russia παρουσιάζει για δεύτερη ημέρα την παράσταση «Ζιζέλ» στις 21.00 στο Ηρώδειο. Το μπαλέτο Ζιζέλ, σε μουσική Αντόλφ Αντάμ, υμνεί την αγάπη και θρηνεί τις απελπισμένες από τον έρωτα καρδιές, αυτή τη φορά με σκηνικά και κοστούμια ειδικά σχεδιασμένα για το Ηρώδειο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις