Έντυπη Έκδοση

Πρόστιμο στο Mega για την «Πολυκατοικία»

Μπορεί πολλά κρίσιμα ζητήματα να χρονίζουν στα συρτάρια του ΕΣΡ και να περνούν από «ενδελεχή έλεγχο» (όπως η πρόσφατη προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή τα περισσότερα κανάλια δεν προέβαλαν το σκανδαλώδη νόμο για τα ΜΜΕ που πέρασε τον Αύγουστο στη Βουλή), όμως όταν πρόκειται για θέματα που άπτονται μιας ακατανόητος «ηθικής» προχωρούν σε πρόστιμα με μεγάλη ευκολία.

Για του λόγου το αληθές, η ανεξάρτητη διοικητική αρχή επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Mega, επειδή λέει προβλήθηκαν ακατάλληλες σκηνές στο σίριαλ «Πολυκατοικία» στις 6, 11 και 14.2.2014. Συγκεκριμένα το σκεπτικό ήταν ότι η σειρά προβλήθηκε σε επανάληψη στις 16.30 το απόγευμα με λάθος σήμανση (επιθυμητή η γονική συναίνεση), ενώ έπρεπε να υπάρχει η σήμανση «Κατάλληλο άνω των 15 ετών», επειδή έδειχνε ένα ζευγάρι να «αναποδογυρίζει» σ' ένα κρεβάτι. Επίσης το ΕΣΡ επέβαλε σύσταση στο Mega επειδή στη διάρκεια της εκπομπής «Πρωινό mou» κάποιος από τους πανελίστες έβγαλε την μπλούζα του, για να ευχηθεί στα γενέθλια της Τζένης Μπαλατσινού. Τρέχα γύρευε. Από τα πρόστιμα δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΚΑΪ που τιμωρήθηκε με 20.000 ευρώ για την εκπομπή «Μεζεδοπωλείο», με αιτιολογία την παραβίαση των διατάξεων για την τοποθέτηση προϊόντος.

Κατά τα λοιπά, το ΕΣΡ ενέκρινε τη μεταβίβαση στις 18.6.14 του ραδιοσταθμού «902 αριστερά στα FM» (και μετέπειρα «Ε Radio») στην εταιρεία Παρά Ενα Εκδόσεις - Υπηρεσίες Διαδικτύου, έναντι του ποσού των 900.000 ευρώ. Η συχνότητα πλέον βγαίνει από τον Ιούνιο στον αέρα με το όνομα Παραπολιτικά fm.

Επίσης το ΕΣΡ απέρριψε παλαιότερη αίτηση θεραπείας του καναλιού Κόντρα για μεταβίβαση μετοχών και ως εκ τούτου το κανάλι πρέπει να προχωρήσει σε νέα μεταβίβαση των μετοχών του εντός τριμήνου.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της προσφυγής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΕΣΡ αναμένει τα υπομνήματα των καναλιών, τα οποία σε γενικές γραμμές αναφέρουν πως το ρεπορτάζ για την τροπολογία δεν προβλήθηκε, επειδή την ημέρα που περνούσε από τη Βουλή τα ΜΜΕ είχαν απεργία, ενώ την επομένη υπήρχαν πιο σημαντικά θέματα στην επικαιρότητα. Ντ. Λ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Mega Channel
TV & Media