Ηλεκτρονική Έκδοση

Απεργία στα νοσοκομεία

Στάση εργασίας και συλλαλητήριο στη Βουλή

Τελευταία ενημέρωση:

Σφοδρές αντιδράσεις των φορέων που εκπροσωπούν γιατρούς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για τη σύσταση Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Α.Ε. (ΕΣΑΝ) που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το πέρας του ωραρίου πραγματοποιούν οι νοσκομειακοί γιατροί. Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή για να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αναφέρει ότι η σύσταση της ΕΣΑΝ «σηματοδοτεί την πλήρη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας» και χαρακτηρίζει «επουσιώδεις» τις τροποποιήσεις στις οποίες προέβη ο υπουργός Υγείας, υποστηρίζοντας ότι «δεν αλλάζουν την ουσία των δραματικών επιπτώσεων στους ασθενείς, τα Νοσοκομεία και τους γιατρούς».

Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος εκφράζει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο ενώ σημειώνει ότι οι τροποποιήσεις στις οποίες προέβη ο υπουργός Υγείας δεν αλλάζουν την ουσία των δραματικών επιπτώσεων στους ασθενείς, τα Νοσοκομεία και τους γιατρούς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας