Έντυπη Έκδοση

Εισαγγελέας στην... καθαρή ΝΕΡΙΤ

Με την πεντακάθαρη (;) και εντελώς... μεταρρυθμισμένη ΝΕΡΙΤ του Αντώνη Σαμαρά ασχολείται εσχάτως η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου. Η οποία μάλλον δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς, αφού οι καταγγελίες για παρατυπίες στις προσλήψεις 132 δημοσιογράφων (και αθλητικών), καθώς επίσης και υπαλλήλων άλλων ειδικοτήτων, ήταν πολλές και τεκμηριωμένες.

Υπάρχουν ακόμη τρωκτικά; Υπάρχουν ακόμη τρωκτικά; Ο περίφημος διαγωνισμός της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έγινε... κουρελόχαρτο μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, όπως και οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο. Να και κάτι στο οποίο υπάρχει συνέπεια και συνέχεια του κράτους.

Παραβιάσεις της προκήρυξης, παραλείψεις, αποκλεισμοί, φωτογραφικές διατάξεις, πλαστά πιστοποιητικά διαγωνιζομένων, προσλήψεις κάτω από το τραπέζι συνιστούν το όργιο εξυπηρετήσεων και ρουσφετιών, το οποίο η γνωστή και από αθλητικές υποθέσεις κ. Φάκου έχει βάλει στο μικροσκόπιο. Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η κ. Φάκου και ανέλαβαν ήδη οι επίσης γνωστοί εισαγγελείς Αριστείδης Κορέας, Χάρης Λακαφώσης είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί πλημμελήματα ή ακόμα και κακουργήματα και στο αθλητικό κομμάτι, το οποίο περιλαμβάνει, παρά το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, εξαιρετικά πλούσιο μενού μεγάλων και προβεβλημένων διαργανώσεων, που στοιχίζουν πάρα πολλά χρήματα. Το προσωπικό μπορεί να μειώθηκε βιαίως για λόγους οικονομίας στο 1/5, αλλά τα εκατομμύρια για αθλητικά γεγονότα, ιδιαιτέρως ακριβά στην αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, εξακολουθούν να μοιράζονται αφειδώς, όπως τις παλιές καλές εποχές. Για το συγκεκριμένο σκοπό προφανώς λεφτά υπάρχουν...

Πώς όμως οι εξυγιαντές της αμαρτωλής ΕΡΤ άφησαν να συμβεί κάτι τέτοιο; Να γίνουν, με άλλα λόγια, τα ίδια και χειρότερα απ' όσα της καταμαρτυρούσαν, σε σημείο τέτοιο ώστε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη; Απλούστατα, γιατί κάποιοι... καλοί άνθρωποι έπρεπε να προσληφθούν, έστω και διά της τεθλασμένης οδού, ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες τους. Για την πλάτη που έβαλαν το δύσκολο μεταβατικό διάστημα μετά το «μαύρο». Για τα τηλεοπτικά συμβόλαια, που μετέφεραν υπό μάλης στα κυβερνητικά γραφεία προς ενημέρωση. Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή; Να μείνουν τα δικά μας παιδιά απ' έξω; Α.Μπ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Στη στήλη
Αθλητικά παρασκήνια