Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο τιμόνι ο Σέρτζιο Μαρκιόνε

Αποχαιρετά τη Ferrari ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο

Αποχωρεί από την προεδρία της

Ο πρόεδρος της Ferrari Λούκα Κορντέρο ντι Μοντετζέμολο ανακοίνωσε πως στις 13 Οκτωβρίου θα αποχωρήσει από τη διεύθυνση της διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας και της ομάδας της στη Formula 1, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου Fiat.

Την προεδρία της Ferrari θα ασκεί από την ημερομηνία αυτή ο επικεφαλής της Φίατ Σέρτζο Μαρκιόνε, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Ο Λούκα Κορντέρο ντι Μοντετζέμολο θα αποχωρήσει έπειτα από δικό του αίτημα από την προεδρία της Φεράρι στις 13 Οκτωβρίου, μετά τους εορτασμούς για την 60η επέτειο της παρουσίας της Ferrari στις Ηνωμένες Πολιτείες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα προβλήματα στη «σκουντερία» τους τελευταίους μήνες οδήγησαν σε εσωτερικές έριδες στην εταιρία, με αποτέλεσμα να φύγει ο Μοντετζέμολο και να πάρει τη θέση του ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της «Fiat Chrysler» η οποία κατέχει το 90% των μετοχών της Φεράρι.

Ο ίδιος ο Μοντετζέμολο ανακοίνωσε την αποχώρηση του:

«Είναι το τέλος μιας εποχής. Αποφάσισα να αποχωρήσω από τη θέση του προέδρου μετά από 23 υπέροχα χρόνια. Αρχικά, να πω ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους της Φεράρι. Είναι πραγματικά οι αρχιτέκτονες της ανάπτυξης της εταιρίας, έχουμε μαζί πολλές αξέχαστες νίκες. Θέλω να πω ένα μεγάλο αντίο και ευχαριστώ σε όλους τους τεχνικούς και εμπορικούς συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, οι σκέψεις μου είναι στους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι πάντα μας στήριζαν με ενθουσιασμό, κυρίως στις πιο δύσκολες στιγμές μας. Ήταν μεγάλη μου τιμή που ήμουν στην ηγεσία. Η Φεράρι μαζί με την οικογένεια μου ήταν τα δύο πιο σημαντικά πράγματα της ζωής μου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Formula 1