Ηλεκτρονική Έκδοση

Kαμμένος: «Στηρίζουμε το μποϊκοτάζ προϊόντων που έχουν ζητήσει οι εργαζόμενοι στην Coca Cola»

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη ΔΕΘ

Συνάντηση με απολυμένους εργαζόμενους της Coca Cola είχε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Όπως αποδείχθηκε και με τη χθεσινή απόφαση για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, πρόκειται για εργαζόμενους, για τους ανθρώπους αυτούς που εδώ και ένα χρόνο, από την 1η Οκτωβρίου του 2013, δίνουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία. Μια εργασία που διακόπηκε, γιατί η εταιρεία αποφάσισε να μετακομίσει σε διπλανή χώρα, η οποία από τη μία πλευρά έχει μικρότερη φορολογία - και αυτό οφείλεται στην κυβερνητική πολιτική - και από την άλλη πλευρά φθηνότερο εργατικό δυναμικό.

Θα πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι ότι οι πολίτες είμαστε και καταναλωτές, οι πολίτες θα πρέπει να επιβραβεύουμε εκείνες τις επιχειρήσεις οι οποίες δίνουν δουλειά σε Ελληνίδες και σε Έλληνες και θα πρέπει να τιμωρούμε εκείνους που επιλέγουν να φεύγουν σε άλλους φορολογικούς παραδείσους, να μην απασχολούν ούτε έναν εργαζόμενο παρά μόνο τους «μπράβους» της εταιρείας σεκιούριτι, που τους έχουν ως ψευδομάρτυρες στα δικαστήρια.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στηρίζουμε το μποϊκοτάζ προϊόντων που έχουν ζητήσει οι εργαζόμενοι στην Coca Cola. Ζητάμε από τους πολίτες να σταματήσουν να αγοράζουν προϊόντα, προκειμένου να ενισχύσουμε τον αγώνα των εργαζόμενων για να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, προκειμένου να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να μπορέσει να υπάρχει δουλειά σε μία χώρα που πλήττεται από ανεργία σε ποσοστό πάνω από 30% και ιδίως στους νέους πάνω από 55%. Καλούμε τους εργαζόμενους να κρατήσουν στον αγώνα τους.

Καλούμε και τους πολίτες να βοηθήσουν, πέρα από το μποϊκοτάζ, όσο μπορούν προκειμένου να μείνουν όρθιοι.

Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι της Coca Cola, αύριο θα είναι οι εργαζόμενοι σε μια άλλη βιομηχανία, σε μια άλλη εταιρεία. Αυτό μας αφορά όλους, όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Θα πρέπει να δείξουμε ότι η δύναμη των πολιτών είναι ισχυρότερη. Εδώ, στη Θεσσαλονίκη, στο δημοψήφισμα που έγινε για το νερό, αποδείξατε ότι η άμεση δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει. Η δύναμη των καταναλωτών είναι μεγαλύτερη από τις πολυεθνικές εταιρίες και πολύ πιο ισχυρή από τις πολιτικές των κυβερνήσεων.

Δίπλα, λοιπόν, σε αυτούς τους εργαζόμενους, είμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες, ακόμα και στον εαυτό μας. Ας λειτουργήσουμε μια φορά σαν Έλληνες. Εγώ σας εύχομαι καλή δύναμη, συνέχεια στον αγώνα και ενωμένοι να προχωρήσετε».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)