Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στο κλείσιμο περιφερειακών Νοσοκομείων

Η Υγεία στους νόμους της αγοράς

«Η αξιοπρέπεια των ασθενών και των λειτουργών της υγείας θα είναι πρωταρχικό μέλημα της αριστερής διακυβέρνησης».

Στο θέμα αναφέρθηκε το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως: "Ο Υπουργός Υγείας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου αποκαλύπτει αυτό που πραγματικά σκέφτεται! Για αυτόν και για τη μνημονιακή κυβέρνηση τα Νοσοκομεία και οι δομές Υγείας είναι εμπορικά καταστήματα που η επιβίωσή τους υπόκειται στους νόμους της ελεύθερης αγοράς!

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πρωταρχικό καθήκον Η οικοδόμηση ολοκληρωμένου  Δημόσιου Συστήματος  υγείας, πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης, που θα παρέχει δωρεάν σε όλους την ελεύθερη – έγκαιρη - ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές και αποτελεσματικές  δημόσιες υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διασώσει και θα αναβαθμίσει όλες τις δημόσιες δομές υγείας με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, όπως αυτές θα αποτυπώνονται στον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και η εγγυημένη χρηματοδότηση όλων των δομών υγείας θα γίνεται από τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού. Η αξιοπρέπεια των ασθενών και των λειτουργών της υγείας θα είναι πρωταρχικό μέλημα της αριστερής διακυβέρνησης. Η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, θα είναι η μεγαλύτερη υγειονομική μεταρρύθμιση".

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
ΣΥΡΙΖΑ