Ηλεκτρονική Έκδοση

ΑΔΕΔΥ: Στο κενό πέφτουν οι εκφοβισμοί της κυβέρνησης

Επιχειρούν να απαξιώσουν το δημόσιο

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις. Δεν συμμετέχουμε στην «αξιολόγηση» και στον «επανέλεγχο» μετατροπής των συμβάσεων», αναφέρει η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων.

"Η κυβέρνηση επιχειρεί απεγνωσμένα να προωθήσει την εφαρμογή της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο αποσκοπώντας σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, μειώσεις μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων και στην πελατειακή εκμετάλλευση της Δημόσιας Διοίκησης", σχολιάζει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ τονίζει πως: "Πρόκειται για μεθόδευση που συνάντησε τη γενικευμένη αντίθεση των εργαζομένων και την πλήρη απαξίωση από το κοινωνικό σύνολο. Μοναδική διέξοδος για την κυβέρνηση είναι αυτή της κατάργησης του Ν.4250/2014 το συντομότερο δυνατόν και όχι η επανάληψη των αποτυχημένων μεθοδεύσεων της προηγούμενης περιόδου. Ο εκφοβισμός μέσω εγκυκλίων και οι απόπειρες ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων, θα πέσουν και αυτή τη φορά στο κενό.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση» και καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τους εργαζόμενους να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα τις κινητοποιήσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς -από όποια θέση και αν υπηρετούν (Υπάλληλοι, Προϊστάμενοι, Διευθυντές κ.λπ.)- να μη συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή του Ν.4250/2014 για την «αξιολόγηση» (επιμερισμός ποσοστών, αυτοαξιολόγηση, εισήγηση-αξιολόγηση συναδέλφων) καθώς και για τον «επανέλεγχο» της μετατροπής των συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου που μόνο σκοπό έχουν τις απολύσεις των εργαζομένων, την πλήρη απαξίωση του Δημοσίου και την ανάθεση του έργου του στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα". 

 

 Η κινητοποίηση της Πέμπτης

Με άλλη ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αναφέρει ότι "στα πλαίσια των κινηματικών δράσεων ενάντια στην αξιολόγηση και στον επαναπροσδιορισμό με νέα κριτήρια της μετατροπής των Συμβάσεων από Ορισμένου Χρόνου ή Έργου σε Αορίστου Χρόνου που σκοπό έχουν την απόλυση χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, καλεί τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των σωματείων καθώς και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που διοργανώνουν η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΟΕ – ΥΠΠΟ και άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου την Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15).
Μετά θα ακολουθήσει πορεία στο κτήριο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. – Λεωφ. Συγγρού 60).
 
 
Με τους αγώνες μας ενάντια στην αξιολόγηση και στον επαναπροσδιορισμό με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων αποδείξαμε πως η Κυβέρνηση και οι δανειστές τους οποίους υπηρετεί δεν είναι ανίκητοι.
 
Η Ε.Ε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους συναδέλφους να μαζικοποιήσουν και να δυναμώσουν τους αγώνες το επόμενο διάστημα. Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία-αποχή που αποφάσισε το Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αλλά και στις συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα".
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΔΕΔΥ