Ηλεκτρονική Έκδοση

Yγειονομικοί: Όχι ταφόπλακα στο ΕΣΥ

Καραδοκούν οι ιδιωτικοί όμιλοι της Υγείας

«Καταργείται η θεμελιώδης αρχή σύστασής του, που είναι η δωρεάν και καθολική πρόσβαση».

Ημέρα κινητοποίησης στο χώρο της Υγείας, ήταν η Τετάρτη, όπως ήδη έχει αναφέρει το enet.

Στον απολογισμό της ημέρας, η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι: "Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10/09/2014 η 4ωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ και η συγκέντρωση των εργαζομένων των Νοσοκομείων στη Βουλή, ημέρα ψήφισης της Ανώνυμης Εταιρείας (ΕΣΑΝ) που θα διαχειρίζεται το σύνολο των πόρων της Υγείας και θα τους κατευθύνει με προνομοιακό τρόπο στους Ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας. Η εν λόγω Ανώνυμη Εταιρεία συστήνεται με μετοχικό κεφάλαιο το οποίο σταδιακά η πλειοψηφία του θα καταλήξει στους Ιδιωτικούς Ομίλους της Υγείας.

Δεν μας ξεγελά η αναδίπλωση της Κυβέρνησης που προβλέπει τον Έλεγχο της πλειοψηφίας των μετοχών από το κράτος. Η πλειοψηφία των μετοχών της Εταιρείας σταδιακά θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο και θα καταλήξει στα χέρια των ιδιωτών. Το κράτος αποποιείται τη κρατική χρηματοδότηση και οι υπηρεσίες θα πληρώνονται εξολοκλήρου από τις τσέπες των πολιτών".

Κατά συνέπεια η ΠΟΕΔΗΝ οδηγείται στο συμπέρασμα πως: "Γι' αυτό τα Νοσοκομεία εγκαταλείφθηκαν και λειτουργούν με εξανεμισμένους προϋπολογισμούς και προσωπικό κάτω των ορίων ασφαλείας. Η μισθοδοσία του προσωπικού θα περάσει στην Εταιρεία με βέβαιες νέες μεγάλες απώλειες. Με την σύσταση της Εταιρείας μπαίνει ταφόπλακα στο ΕΣΥ.

Καταργείται η θεμελιώδης αρχή σύστασής του, που είναι η δωρεάν και καθολική πρόσβαση. Το ΕΣΥ μετατρέπεται σε ανταγωνιστικό - ανταποδοτικό Σύστημα. Ότι πληρώνεις θα παίρνεις. Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις για την κατάργηση της Ε.Σ.Α.Ν. που διαλύει το ΕΣΥ. Τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση των πολιτών". 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα