Ηλεκτρονική Έκδοση

Τζιτζικώστας: Διαδικαστικός ο ρόλος των περιφερειών στη μεταφορά των μαθητών

Θεσσαλονίκη: Διαδήλωση με λεωφορεία την Πέμπτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με λεωφορεία έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, οι λεωφορειούχοι, λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων προηγούμενων ετών. Ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, υποστήριξε πως η Περιφέρεια έχει κάνει όλα όσα προβλέπονται από το νόμο και δεν φέρει καμία ευθύνη για το πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είπε πως η λύση που πρότεινε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Εσωτερικών όμως υπήρχαν ενστάσεις από το υπουργείο Οικονομικών Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είπε πως η λύση που πρότεινε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Εσωτερικών όμως υπήρχαν ενστάσεις από το υπουργείο Οικονομικών

«Οι λεωφορειούχοι ξέρουν πως ο ρόλος των περιφερειών στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών είναι διαδικαστικός και διεκπεραιωτικός. Θα έπρεπε αντί να αποκλείσουν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, να πάμε όλοι μαζί να διαδηλώσουμε και να αποκλείσουμε κάποιο υπουργείο», είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ερωτηθείς για το θέμα, σε συνέντευξη Τύπου.
 
Σύμφωνα με τον κ.Τζιτζικώστα, η Περιφέρεια πρότεινε λύση στο υπουργείο Εσωτερικών η οποία έγινε αποδεκτή, ωστόσο υπήρχαν ενστάσεις από το υπουργείο Οικονομικών και εκεί «κόλλησε» το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.
 
Εξαιτίας της επ' αόριστον αποχής από το έργο της μεταφοράς μαθητών που αποφάσισαν τα μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης, ο αγιασμός στα σχολικά συγκροτήματα για χιλιάδες παιδιά του νομού Θεσσαλονίκης θα γίνει μετ' εμποδίων.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Θεσσαλονίκη
Υπουργείο Οικονομικών
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Εκπαίδευση
Υπουργείο Εσωτερικών
Για το ίδιο θέμα
Τροπολογία για τη μεταφορά μαθητών