Ηλεκτρονική Έκδοση

Καταγγελίες συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών

Ανοίγουν τα σχολεία με... 12.000 κενά

Οι κενές θέσεις στην έναρξη της σχολικής χρονιάς ανέρχονται σε 9.000 στα δημοτικά σχολεία και σε 3.000 στα γυμνάσια και τα λύκεια, επισημαίνουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να χαθούν χιλιάδες διδακτικές ώρες. Αντικρούουν τις εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας για περίπου 500 κενές θέσεις.

Κοινή συνέντευξη Τύπου ΟΛΜΕ - ΔΟΕ (φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας) Κοινή συνέντευξη Τύπου ΟΛΜΕ - ΔΟΕ (φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας)

Οι δάσκαλοι υποστήριξαν πως θα χαθούν χιλιάδες διδακτικές ώρες στα δημοτικά σχολεία εάν δεν καλυφθούν άμεσα τα κενά με τον διορισμό 9.000 εκπαιδευτικών. 
 
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το ΔΣ της ΔΟΕ, τα λειτουργικά κενά σε δασκάλους ανέρχονται σε 5.681. Σε αυτό τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι ανάγκες των σχολείων ΕΑΕΠ (ολοήμερα σχολεία με διερευμενο πρόγραμμα), σε ειδικότητες, όπου θα χρειαστούν ακόμη περίπου 3.000 δάσκαλοι.
 
Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, μίλησαν για κενά 3.000 καθηγητών σε γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα, τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.
 
Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, σε αυτά τα 3.000 κενά, «δεν υπολογίζονται οι ανάγκες σε ειδικότητες στα Επαγγελματικά Λυκείων που δεν έχουν ακόμη συγκροτηθεί τα τμήματα ειδικότητας καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις στα γενικά Λύκεια όπου τα αποτελέσματα των μετεξεταστέων της Α΄ Λυκείου αναμένονται».
 
Οι εκτιμήσεις και οι υποσχέσεις του υπουργού Παιδείας 
 
«Παρ' όλο τον αγώνα μας, τα 22.500 κενά τα κατεβάσαμε σε 16.500, με λιγότερες αποσπάσεις, περισσότερες παράλληλες αναθέσεις διδασκαλίας και καλύτερη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, αλλά από τις 16.500 κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μόνο τις 16.000. Δηλαδή ξεκινάμε με 500 μείον και θα προσπαθήσουμε να είναι μόνο αυτά τα κενά μας» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, στη συνάντησή του την Τρίτη με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δασκάλων. Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι όλα θα είναι «απολύτως ομαλά μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου». Επίσης δεσμεύτηκε, ότι «κανείς εκπαιδευτικός δε θα κάνει παραπάνω ωράριο από αυτό που του αντιστοιχεί».
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
ΟΛΜΕ
Σχολεία
Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας
Για το ίδιο θέμα
Τροπολογία για τη μεταφορά μαθητών