Ηλεκτρονική Έκδοση

Ψηφοφορία στη Βουλή

Τροπολογία για τη μεταφορά μαθητών

Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για τη μεταφορά των μαθητών, μετά την καθυστέρηση πολλών περιφερειακών ενοτήτων να προκηρύξουν πρόχειρους διαγωνισμούς, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Με την τροπολογία αυτή του αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Θεόφιλου Λεονταρίδη, δίνεται δυνατότητα προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με την προϋπόθεση το κόστος να μην υπερβεί τα περσινά επίπεδα. Ξεπερνιούνται κωλύματα που δημιουργήθηκαν από τη αλλαγή των χιλιομετρικών αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των μουσικών σχολείων, για όσες περιπτώσεις γίνεται μίσθωση λεωφορείων.
 
Σύμφωνα με την τροπολογία, οι νέες ρυθμίσεις δεν σχετίζονται με τις μέχρι τώρα παρατάσεις συμβάσεων, με τις οποίες αντιμετωπιζόταν το συγκεκριμένο ζήτημα τα τελευταία χρόνια και για τις οποίες η Ελλάδα λογοδοτεί ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
 
Οι νέες ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 11 Σεπτεμβρίου.
 
Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Λεονταρίδης είχε διαρκή επικοινωνία, με τους περιφερειάρχες. Με την ψήφιση της τροπολογίας, οι περιφέρειες μπορούν να κινηθούν άμεσα για την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών.
 
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, υποστήριξε πως η Περιφέρεια έχει κάνει όλα όσα προβλέπονται από το νόμο και δεν φέρει καμία ευθύνη για το πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εσωτερικών
Βουλή
Σχολεία
Για το ίδιο θέμα
Ανοίγουν τα σχολεία με... 12.000 κενά
Θεσσαλονίκη: Διαδήλωση με λεωφορεία την Πέμπτη