Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο Πούτιν θα εποπτεύει την αμυντική βιομηχανία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο αναλαμβάνει προσωπικά την ηγεσία επιτροπής που επιβλέπει την αμυντική βιομηχανία της χώρας του, καθώς η Μόσχα φαίνεται ότι επιδιώκει να μειώσει το βαθμό εξάρτησής της από δυτικό εξοπλισμό και υλικά, μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν δυτικές χώρες, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι χρησιμοποίησαν την κρίση στην Ουκρανία για να «νεκραναστήσουν» το NATO.
 
«Η κρίση στην Ουκρανία η οποία, κατ' ουσία, προκλήθηκε και δημιουργήθηκε από ορισμένους από τους δυτικούς εταίρους μας, χρησιμοποιείται τώρα για να επανέλθει στη ζωή» το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.
 
«Έχουμε ήδη πει, έχουμε ήδη προβλέψει ότι θα είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε με τη σειρά μας τα κατάλληλα μέτρα για να προασπίσουμε τη δική μας ασφάλεια», ανέφερε ο Βλ. Πούτιν, σε συνάντηση με στελέχη του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος και ανώτατα στελέχη του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων.
 
«Θα προτιμούσα να μην υπάρξει ένας παροξυσμός υστερίας εκ των υστέρων, όταν αυτές οι αποφάσεις θα υιοθετηθούν οριστικά και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
 
Στη σύνοδο κορυφής του NATO την περασμένη εβδομάδα στο Νιούπορτ της Ουαλίας, τα κράτη μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου δεσμεύθηκαν να διατηρήσουν «μόνιμη παρουσία» στην ανατολική Ευρώπη, επικαλούμενα τη συμπεριφορά της Ρωσίας, αλλά και τη δημιουργία μιας δύναμης εξαιρετικά ταχείας αντίδρασης, η οποία θα μπορεί να αναπτύσσεται μέσα σε ελάχιστες ημέρες.
 
Το Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης (Readiness Action Plan, RAP), έχει στόχο να «ενισχυθεί η συλλογική άμυνα», η αποστολή κλειδί του Συμφώνου που ιδρύθηκε πριν από 65 χρόνια, στα πρώτα στάδια του Ψυχρού Πολέμου.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ρωσία
ΝΑΤΟ
Ουκρανία