Ηλεκτρονική Έκδοση

Αφγανιστάν: Νατοϊκή επιδρομή με 14 νεκρούς αμάχους

Το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Κουνάρ του Αφγανιστάν, προκαλώντας το θάνατο δύο παιδιών και άλλων 12 αμάχων και τον τραυματισμό 13 ατόμων, όπως ανακοίνωσε αφγανός αξιωματούχος, λίγους μήνες πριν από την αποχώρηση των μάχιμων ξένων δυνάμεων από τη χώρα.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου

Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι καταδίκασε τους θανάτους, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του αναφέρεται ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος.
 
Οι θάνατοι αμάχων βρίσκονται στον πυρήνα των συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ των κυβερνήσεων του Αφγανιστάν και των ΗΠΑ.
 
Ο κυβερνήτης της επαρχίας Κουνάρ, Σούτζα ουλ Μουλκ Τζαλάλα, είπε ότι κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν 14 πτώματα, μεταξύ των οποίων και τις σορούς 2 παιδιών, από την περιοχή Ναράνγκ στην επαρχιακή πρωτεύουσα και κατήγγειλαν πως όλοι οι νεκροί ήταν άμαχοι.
 
Ο ίδιος δήλωσε ότι μια ομάδα αφγανών αστυνομικών και αμερικανικών δυνάμεων έδωσαν εντολή για τουλάχιστον δύο αεροπορικές επιδρομές, όταν δέχτηκαν επίθεση το βράδυ της Τρίτης σε απομακρυσμένη ορεινή περιοχή. Ανέφερε, επίσης, πως η αφγανική κυβέρνηση διατηρεί ελάχιστο έλεγχο στην περιοχή αυτή, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί τι ακριβώς συνέβη.
 
«Μία δεύτερη επιχείρηση διεξήχθη το ίδιο βράδυ στην περιφέρεια Ναράνγκ της επαρχίας Κουνάρ και εξετάζουμε τις συνθήκες γύρω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η εν λόγω επιχείρηση», δήλωσε ο ταγματάρχης Πολ Γκρίνμπεργκ, εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αφγανιστάν