Έντυπη Έκδοση

Ο Κουβέλης «βλέπει» ΣΥΡΙΖΑ

«Ηριζοσπαστική αριστερά περιλαμβάνεται στο σχέδιο προοδευτικής διακυβέρνησης που προτείνουμε, με προϋπόθεση την προγραμματική συμφωνία» δήλωσε χθες από τη ΔΕΘ ο Φ. Κουβέλης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι «δεν χωρά η Ν.Δ. και οι συντηρητικές πολιτικές».

Εσφαξε «με το γάντι» τον Σπ. Λυκούδη, που δεν παραδίδει την έδρα Επικρατείας Εσφαξε «με το γάντι» τον Σπ. Λυκούδη, που δεν παραδίδει την έδρα Επικρατείας Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έδωσε το στίγμα της πορείας του κόμματος μετά την αποχώρηση του Σπ. Λυκούδη, τον οποίο έσφαξε με το βαμβάκι ερωτηθείς για το θέμα της βουλευτικής έδρας. «Θεωρώ ότι μέτρο των ενεργειών μας είναι πάντοτε οι αξίες μας. Τίποτε άλλο επ' αυτού. Ο καθένας κρίνεται από τις αξίες που έχει και εκφράζει», περιορίστηκε να σχολιάσει. Κληθείς να σχολιάσει τη διάσταση απόψεων με τη «Μεταρρυθμιστική Τάση», απάντησε ότι «δεν μπορώ να βρω μεγάλες διαφωνίες». Παραδέχθηκε ότι διαφωνία υπήρξε στο θέμα των «58» και της «Ελιάς», παρέπεμψε στις αποφάσεις του συνεδρίου και διαπίστωσε ότι ήταν σωστές, επικαλούμενος τις εξελίξεις που ακολούθησαν.

Επανέλαβε ότι το κόμμα θα εκφράσει τη θέση του για την Προεδρία της Δημοκρατίας στον κατάλληλο χρόνο και σε συνάρτηση με τις ασκούμενες πολιτικές, ενώ δήλωσε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει προσωπικά είναι να δώσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. «Δεν έχει υπάρξει καμιά πρόταση και καμιά συμφωνία για το θέμα. Ούτε κρυφή ούτε φανερή», τόνισε.

Σε ερώτημα εάν ο ίδιος θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ, απάντησε ότι «όλες οι εξουσίες ανήκουν στους συνέδρους».

«Οι πολίτες βιώνουν τη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών ζωής», διαπίστωσε ο κ. Κουβέλης και τόνισε ότι το πρόγραμμα προσαρμογής επέφερε σχετική σταθεροποίηση μόνο στα δημόσια οικονομικά. «Αποδεικνύεται αναποτελεσματικό για να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η καλλιέργεια κλίματος τεχνητής αισιοδοξίας «δεν αλλάζει την πραγματική κατάσταση», ζητώντας εκ νέου αλλαγή πολιτικής. «Απαίτηση της χώρας μας πρέπει να είναι η απαλλαγή από την επιτήρηση της τρόικας», τόνισε, ενώ ζήτησε «τολμηρή αναδιάρθρωση» του χρέους, αλλά τάχθηκε κατά των μονομερών ενεργειών. Για τον ΕΝΦΙΑ ζήτησε «ριζικές αλλαγές και νέες δομικές ρυθμίσεις» με προοδευτική κλίμακα στη φορολόγηση για το σύνολο των ακινήτων. ΠΑΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ