Έντυπη Έκδοση

* ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ

«Δεν ήξερα για το πλαστό πτυχίο του συζύγου μου»

«Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγό μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο», δήλωσε η Μαρία Γιαννακάκη, αναφερόμενη στην αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε πλαστό πτυχίο, που είχε ο σύζυγός της Κώστας Γασπαρινάτος. Η ίδια ζητεί να υποστεί ο σύζυγός της όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

«Ο σύζυγος μου, εργαζόμενος από τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο Κορυδαλλού, είχε προσκομίσει εκ των υστέρων και μετά την πρόσληψή του πλαστό πτυχίο», παραδέχτηκε η Μαρία Γιαννακάκη. Ηταν υπάλληλος στο Δήμο Κορυδαλλού, όπου τον περασμένο Ιανουάριο, με απόφαση του δημάρχου Στ. Κασιμάτη, ξεκίνησε ο έλεγχος για τον εντοπισμό πλαστών πτυχίων.

Ο κ. Γασπαρινάτος είχε προσληφθεί ως απόφοιτος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), αλλά αργότερα μετατάχθηκε στους υπαλλήλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), όταν εμφάνισε πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics (LSE). Το ερώτημα του δήμου εστάλη στον ΔΟΑΤΑΠ, απ' όπου και η απάντηση τον Ιούλιο του 2014 ότι δεν υπάρχει τέτοιο πτυχίο.

Ο δήμος ακολούθησε τις προβλεπόμενες ενέργειες (πειθαρχικές διαδικασίες κ.λπ.), ενώ στο μεταξύ ο κ. Γασπαρινάτος με αίτημά του έχει βγει στη σύνταξη από τον περασμένο Ιούνιο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
ΔΗΜΑΡ