Έντυπη Έκδοση

Δημοκρατική Παράταξη, όπως η Ελιά

Με δυσκολίες προχωρούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να υπαναχωρεί από τους αρχικούς του σχεδιασμούς που ουσιαστικά προϋπέθεταν την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ και να συμβιβάζεται κατά τα φαινόμενα με μια επανάληψη του εγχειρήματος της Ελιάς, φοβούμενος ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ύστερα και από το οριστικό ρήγμα στις σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Τελικά, η πρώτη συνεδρίαση του οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου θα έχει χαρακτήρα πανελλαδικής συνάντησης στελεχών του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή. Το τι μέλλει γενέσθαι με τις πολιτικές κινήσεις που συγκροτούσαν την Ελιά στις ευρωεκλογές είναι ένα ερώτημα, ύστερα από την εξέλιξη αυτή. Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, στις επαφές που είχε τις προηγούμενες μέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους επικεφαλής των Κινήσεων, του ζητήθηκε χρόνος προκειμένου να επανεξετάσουν τα δεδομένα καθ' ότι έλπιζαν σε κάτι πιο «ριζικό», ενώ οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, όπου προγραμματίζεται επίσημη συνάντηση των δύο πλευρών.

Με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επί της ουσίας έχει παραιτηθεί από σχετικά καλέσματα σε ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη σύσκεψη της Κυριακής «θα απευθύνει πρόσκληση προς όλες τις κινήσεις του ευρύτερου χώρου της Δημοκρατικής Παράταξης» και όχι σε κόμματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Ελιά