Έντυπη Έκδοση

Το ΕΣΠΑ ενώνει Δούρου - Καμίνη

Συστηματική συνεργασία συμφώνησαν να έχουν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ώστε όλα τα ζητήματα να εξετάζονται με παραγωγικό και άμεσο τρόπο χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Ο δήμαρχος Αθηναίων Κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής συζητήθηκαν όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν στις σχέσεις Περιφέρειας και Δήμου. Εμφαση δόθηκε στην προοπτική συνεργασίας προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη της Αθήνας.

Η κ. Δούρου και ο κ. Καμίνης εξέτασαν τις δυνατότητες κοινής δράσης στο πεδίο της κοινωνικής συνοχής, της συνδυασμένης τουριστικής προβολής, της ανακύκλωσης και των επενδυτικών προτεραιοτήτων που προβλέπονται στο νέο ΕΣΠΑ, εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου και προκειμένου ο Περιφερειακός Σχεδιασμός να ενσωματώσει τις ανάγκες της πόλης.

Ειδικότερα, η περιφερειάρχης παρουσίασε τις προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής αναφορικά με την ανάγκη ενός νέου προτύπου ανάπτυξης με έμφαση στη δημιουργία απασχόλησης και την κοινωνική προστασία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε στην κ. Δούρου το μοντέλο διαχείρισης των πόρων του ΕΣΠΑ, το οποίο εφαρμόστηκε στο δήμο και το σχεδιασμό που έχει η πόλη για τη νέα περίοδο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΣΠΑ
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δήμος Αθηναίων