Έντυπη Έκδοση

Ο πληγωμένος πρόεδρος Ολάντ

«Ενα ψέμα που τον πληγώνει» χαρακτήρισε σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό «Νουβέλ Ομπζερβατέρ» ο Φρανσουά Ολάντ τις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η πρώην σύζυγός του Βαλερί Τριερβελέρ στο καινούργιο της βιβλίο «Ευχαριστώ για τη στιγμή».

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Γάλλος πρόεδρος περιφρονεί τους φτωχούς αποκαλώντας τους «ξεδοντιάρηδες», ωστόσο ο Ολάντ προέταξε με αγανάκτηση την ταπεινή καταγωγή του ως απάντηση.

«Πιστεύετε ότι έχω ξεχάσει από πού προέρχομαι; Ο παππούς μου από τη μεριά της μητέρας μου, ένας ράφτης από τη Σαβοΐα, ζούσε με την οικογένειά του σε ένα δυάρι στο Παρίσι. Ο παππούς μου από τη μεριά του πατέρα μου, δάσκαλος, προερχόταν από μία φτωχή αγροτική οικογένεια από τη βόρεια Γαλλία. Νομίζετε ότι θα μπορούσα να περιφρονήσω το περιβάλλον στο οποίο έχω τις ρίζες μου;» δήλωσε στο περιοδικό ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας ότι, σε όλη την πορεία του και από όλα τα πόστα στα οποία έχει βρεθεί, ο στόχος του ήταν πάντα να βοηθά και να εκπροσωπεί εκείνους που υποφέρουν.

Σχετικά με το χαρακτηρισμό «ξεδοντιάρηδες», ο Φρανσουά Ολάντ δικαιολογήθηκε επισημαίνοντας ότι έχει συναντήσει στη ζωή του ανθρώπους που βίωναν τις χειρότερες δυσκολίες και δεν μπορούσαν να φροντίσουν τα δόντια τους. Αν και για τον πρόεδρο «αυτό είναι το σημάδι της έσχατης δυστυχίας», αυτούς τους ανθρώπους, όπως υποστήριξε, «τους συνάντησε, τους βοήθησε, τους υποστήριξε».

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΤΗΕ GUARDIAN)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία
Ματιές στον κόσμο