Έντυπη Έκδοση

Η μετανάστευση στον Αβραμόπουλο

Το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων αναλαμβάνει τελικά στην Κομισιόν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ για τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι τη θέση του εκπροσώπου της Κομισιόν αναλαμβάνει ένας Ελληνας, ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1990, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Το Μαξίμου τονίζει με έμφαση πως πρόκειται για ένα νέο χαρτοφυλάκιο, με την έννοια ότι άλλαξε η δομή και ο τίτλος του Εσωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο μέχρι πρότινος υπαγόταν η μεταναστευτική πολιτική, καθώς και ότι πρόκειται για το πλέον πολιτικό πόστο που έχει δοθεί στη χώρα μας.

Δηλώσεις για την ανάληψη του Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων από τον κ. Αβραμόπουλο έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Στις αρμοδιότητες του κ. Αβραμόπουλου περιλαμβάνονται οι πολιτικές μετανάστευσης, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Παροχής Ασύλου, η λειτουργία της Schengen αλλά και η ευρωπαϊκή πολιτική παροχής VISA, η λειτουργία της FRONTEX, οι τομείς Διαχείρισης Κρίσεων και καταπολέμησης Τρομοκρατίας, Εσωτερικής Ασφάλειας και καταπολέμησης Οργανωμένου εγκλήματος και εμπορίας ανθρώπων, της αστυνομικής συνεργασίας (Europol, CEPOL), η ευρωπαϊκή πολιτική κατά των ναρκωτικών, η καταπολέμηση ρατσισμού και ξενοφοβίας, η προστασία των μειονοτήτων και των δικαιωμάτων των παιδιών και η καταπολέμηση της ομοφοβίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κομισιόν
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Κύριο θέμα
Νέα Κομισιόν με υποσχέσεις...