Έντυπη Έκδοση

** ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ

Ο Ελληνας εκπρόσωπος της Κομισιόν

Νέος εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ορίστηκε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, που εργάζεται από το 1990 ως ανώτερο στέλεχος της Κομισιόν, έχει διατελέσει ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και το τελευταίο διάστημα ήταν αναπληρωτής διευθυντής του Σώματος Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής υπό τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ως επικεφαλής του Γραφείου της γενικής διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων, στην Αθήνα.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1962, σπούδασε Νομικά στο ΑΠΘ, Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική στο London School of Economics και Κοινοτική Διοίκηση στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Μπριζ, με υποτροφία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται θέσεις ευθύνης στα γραφεία ξένων επιτρόπων όπως και διευθυντικές θέσεις στην αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα. Εχει ασχοληθεί με θέματα μεταφορών, ενέργειας, ενημέρωσης, πολιτισμού και επικοινωνίας, καταναλωτών και δημόσιας υγείας.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία αντικαθιστώντας τον Αντώνη Σαμαρά. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Κ. ΤΖ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κομισιόν
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Κύριο θέμα
Νέα Κομισιόν με υποσχέσεις...