Έντυπη Έκδοση

Ομιλείτε Ελληνικά;

Δεν ξέρω ούτε υποπτεύομαι ποιον ή ποιους νεκρούς κρύβει ο τάφος της Αμφίπολης. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη μέθοδο και στη γνώση της επιστήμης τους στους Ελληνες αρχαιολόγους. Αλλά ο τάφος είναι στην Αμφίπολη και το τοπωνύμιο είναι λέξη ελληνική. Τα ρέστα είναι αέρας κοπανιστός.

Από κει και πέρα ας μας διαφωτίσουν οι ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι, αν αυτά τα ελληνικά μνημεία σε τόπους με ονόματα ελληνικά έχουν τάχαμου βάρβαρο παρελθόν λαών που εξελληνίστηκαν και αν συνέχισαν έως τις μέρες μας, μιλώντας πάντα ελληνικά, σε ελληνικά τοπωνύμια αποτελούν το ιστορικό παρελθόν των παρόντων Ελλήνων.

Αλλά ο Παύλος, εκείνος ο κοσμοπολίτης Εβραίος με ρωμαϊκό διαβατήριο και ελληνική σοφιστική παιδεία, Ελληνικά έγραψε την επιστολή του στους Μακεδόνες κατοίκους των Φιλίππων! Θα μου πείτε και προς Εβραίους και προς Γαλάτες Ελληνικά έγραψε, όπως και προς Κορινθίους, Ελληνικά βέβαια μίλησε στην Πνύκα. Ακριβώς αυτό δύο μέρες υποστηρίζω, τα Ελληνικά ήταν μια διεθνής γλώσσα, αλλά ήταν, πώς να το κάνουμε, ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Σήμερα διεθνής γλώσσα είναι τα Αγγλικά, παλιότερα τα Λατινικά. Βέβαια Ελληνικά μιλούν οι Ελληνες, Αγγλικά οι Αγγλοι και Λατινικά μιλούσαν οι Ρωμαίοι, αλλά όσοι μιλούν Ελληνικά, Αγγλικά, Λατινικά δεν είναι όλοι Ελληνες, Αγγλοι, Ρωμαίοι. Ο Πάπας μιλάει και διαβάζει το Ευαγγέλιο στα Λατινικά και είναι Αργεντίνος ισπανόφωνος. Οσο και να χρησιμοποιεί ο κ. Γκρούεφσκι τα Ελληνικά, Γκρούεφσκι θα παραμένει.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οι πλάγιες ερωτήσεις του Πορφύριου