Έντυπη Έκδοση

Δόθηκε η παράταση για τις αδειοδοτήσεις

Η πολυαναμενόμενη απόφαση για παράταση των αδειοδοτήσεων των γηπέδων είναι επιτέλους γεγονός. Οπως ανακοινώθηκε από το υφυπουργείο Αθλητισμού, «μετά από συνάντηση που είχαν οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι με τον Γιάννη Ανδριανό η κυβέρνηση έδωσε παράταση μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2015 στις άδειες των αθλητικών εγκαταστάσεων», με τη διευκρίνιση πάντως πως η ρύθμιση «δεν αφορά περιπτώσεις, όπου έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης από την αρμόδια υπηρεσία ή η εγκατάσταση έχει κριθεί ακατάλληλη για λόγους στατικής ανεπάρκειας».

Οι φορείς στους οποίους ανήκουν οι εγκαταστάσεις υποχρεούνται να αποστείλουν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου στο γενικό γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατάσταση σχετική με τις εκκρεμότητες που έχουν ως προς την αδειοδότηση και στο τέλος κάθε μήνα μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 έκθεση προόδου αναφορικά με τις γενόμενες εργασίες.

Η νέα προθεσμία συμπίπτει με την προθεσμία που ορίζεται στο νόμο 4178/2013 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση άδειας λειτουργίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η κοινή υπουργική απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, τον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Γήπεδα/Στάδια
Αδειοδοτήσεις
Αθλητικό ρεπορτάζ